ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/05/2015 19:07 EEST | Updated 11/05/2015 19:08 EEST

Προφυλακίστηκε ανώτερος αξιωματικός κατηγορούμενος για δωροδοκία στην υπόθεση των Leopard

U.S. Army Europe Images/Flickr
A German Army Leopard II tank, assigned to 104th Panzer Battalion, scans the battlefield at the Joint Multinational Readiness Center during Saber Junction 2012 in Hohenfels, Germany, Oct. 25. The U.S. Army Europe's exercise Saber Junction trains U.S. personnel and 1800 multinational partners from 18 nations ensuring multinational interoperability and an agile, ready coalition force. (U.S. Army Europe photo by Visual Information Specialist Markus Rauchenberger/released)

Στην φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην ανώτερος αξιωματικός Παναγιώτης Κατσής, που απολογήθηκε για δωροδοκία που φέρεται να έχει λάβει, στο πλαίσιο της υπόθεσης της προμήθειας των Leopard.

Ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται σχετικά με τα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του, προερχόμενα σύμφωνα με τη δικογραφία από τη γερμανική εταιρεία Reinhmental, προκειμένου αυτή να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Leopard, ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αξιωματικός υποστηρίζει πως τα 2 εκατομμύρια ανήκουν στον συγκατηγορούμενό του, αντιπρόσωπο Παναγ. Ευσταθίου, γεγονός που φέρεται να αποδέχεται και ο ίδιος ο κ. Ευσταθίου με δήλωσή του στον ανακριτή.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κατσής υποστηρίζει πως τα υπόλοιπα χρήματα του τα έδωσε ο κ. Ευσταθίου, με τον οποίο διατηρούσε από χρόνια φιλικές σχέσεις, προκειμένου να τον στηρίξει οικονομικά, καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ο ανακριτής της υπόθεσης, έχει καλέσει τις επόμενες ημέρες σε απολογία τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ενώπιον του κ. Μαλλή καλείται ο εμπλεκόμενος αντιπρόσωπος της Rienhmental Π.Ευσταθίου, η σύζυγός του ως συνδικαιούχος σε επίμαχους λογαριασμούς του, και ένας ακόμη στρατιωτικός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)