ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/05/2015 19:32 EEST | Updated 11/05/2015 19:32 EEST

Μαξίμου για Eurogroup: Για να υπάρξει συμφωνία χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές

Menelaos Myrillas/SOOC

Αναμενόμενη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης η απόφαση του Eurogroup σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνοντας ότι η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις οφείλεται στο γεγονός ότι η Αθήνα έχει επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία στο πλαίσιο της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικές πηγές εξηγώντας ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε και των πιστωτών σημειώνουν ότι είναι απαραίτητο για την επιτάχυνση της διαδικασίας να βρεθεί κοινό έδαφος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα.

Παράλληλα, κάνουν λόγο ότι έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή.