ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2015 08:01 EEST | Updated 12/05/2015 18:57 EEST

Γερμανικές αντιδράσεις σε βίντεο για τις γερμανικές αποζημιώσεις που προβάλλεται στους σταθμούς του Μετρό

Πλάνα από τους Ναζί την στιγμή που εισβάλλουν στην Αθήνα προβάλλονται στις οθόνες του μετρό της πρωτεύουσας με σκοπό να αναδείξουν τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τους Γερμανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, πέντε κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου τουρισμού, έδωσαν το πράσινο φως για την προβολή του βίντεο.

Περίπου 1.000.000 άνθρωποι την ημέρα χρησιμοποιούν το δίκτυο μεταφορών της πρωτεύουσας και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το 50 δευτερολέπτων βίντεο στο οποίο ακούγεται η φωνή του δημοσιογράφου Κώστας Σταυρόπουλους στην τελευταία ελεύθερη εκπομπή της ελληνικής ραδιοφωνίας την ώρα που ανακοινώνει τα εξής:

"Οι Γερμανοί βρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια κρατείστε καλά μέσα σας τη ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου. Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις, εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια. Έλληνες ψηλά τις καρδιές. Προσοχή: ο ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών, ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός, θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Έλληνες, μην τον ακούτε. Ο πόλεμος μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης"

Το βίντεο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο. Η διάρκεια του βίντεο είναι ολιγόλεπτη, δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού και προβάλλεται σε σταθμούς του Μετρό.

ΠΗΓΗ: spiegel.de

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post