ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2015 10:46 EEST | Updated 11/05/2015 12:15 EEST

Politico για Γιάνη Βαρουφάκη: Δείτε με τι διάγραμμα θέλει να πείσει τους εταίρους να βοηθήσουν την Ελλάδα

politico.eu

Με ειρωνικό ύφος η ιστοσελίδα Politico σχολιάζει διάγραμμα που παρουσίασε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι γνωστός για την ιδιόρρυθμη πολιτική που ακολουθεί, αλλά η τελευταία του διάλεξη πήγε πολύ μακριά.»

Γι αυτό , και τονίζει το Politico, πως στο Eurogroup της Δευτέρας στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανό να δοθεί άλλη μία διάλεξη από τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς αναμένεται πως ο Έλληνας υπουργός στο Eurogroup να προσπαθήσει εκ νέου να πετύχει τη διαμόρφωση μιας συμφωνίας που θα σώζει την Ελλάδα.

Το διάγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη όπως το αναδημιούργησε το Politico

Το διάγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Το Politico, δημοσιεύει το διάγραμμα του Γιανη Βαρουφάκη από την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε στο πλαίσιο ενός συνεδρίου του European Business Summit.

Η διάλεξη συνοδευόταν από μια σειρά διαγραμμάτων με χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται, εκείνο που έφερε τον τίτλο "Looking Forward-Synergistic Reforms" και απεικόνιζε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη.

Το διάγραμμα απεικόνιζε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάτι που έμοιαζε με ένα "τερατώδη αστερισμό" από μια «ντουζίνα όρων» και από "πολύχρωμα τόξα που έδειχναν προς διάφορες κατευθύνσεις".

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Robert Barro (Πανεπιστήμιο Harvard) πρόκειται για ένα "αρκετά γελοίο έγγραφο". "Το διάγραμμα αυτό αποτελεί προφανώς μέρος της ελληνικής εκστρατείας που έχει στόχο να αποκαταστήσει τη φήμη της ότι είναι παράλογη. Μια τέτοια στάση μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματική σε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και άλλους "σοβαρούς" διεθνείς οργανισμούς", σχολιάζει.

ΠΗΓΗ: politico.eu

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost