ΔΙΕΘΝΕΣ
15/05/2015 09:59 EEST | Updated 15/05/2015 13:52 EEST

Σκάνδαλο στη Γαλλία με πρώην υπουργό Δικαιοσύνης για έξοδα χιλιάδων ευρώ σε ρούχα και δώρα

ASSOCIATED PRESS
French Justice Minister Rachida Dati, right, speaks during a press conference with her Lebanese counterpart Ibrahim Najjar after a meeting in Beirut, Lebanon, Thursday, April 23, 2009. (AP Photo/Bilal Hussein)

Σε μια υπόθεση που δείχνει ικανή να εξελιχθεί σε σκάνδαλο φαίνεται πως έχει εμπλακεί η Ραχίντα Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, καθώς η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία αρνείται να καλύψει έξοδα ύψους 9.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για πολυτελή ρούχα, φουλάρια, δώρα, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, το Cour Des Comptes αποφάσισε ότι το κράτος δεν θα έπρεπε να πληρώσει για φουλάρια Hermès, γραβάτες και άλλα αντικείμενα πολυτελείας, ενώ επίσης αποφάνθηκε αρνητικά και για 180.000 ευρώ που είχαν ξοδευτεί για «συμβουλευτικές επικοινωνίας» μεταξύ του 2007 και του 2010- τα περισσότερα εκ των οποίων πήγαν σε μια εταιρεία που ανήκει σε φίλο του τότε προέδρου, Νικολά Σαρκοζί.

Η Ντατί είναι γνωστή για την αγάπη της για τα ρούχα γνωστών σχεδιαστών, με την ίδια να εμφανίζεται σε φωτογράφηση στο Paris Match με φόρεμα Dior κατά τη θητεία της. Σημειώνεται πως αρνείται ότι τα πολυτελή ρούχα ήταν για την ίδια, υποστηρίζοντας ότι ήταν δώρα για ξένους αξιωματούχους.

Σε αναφορά με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου, η οποία όμως είδε το φως της δημοσιότητας μόλις αυτή την εβδομάδα, ξεχωρίζει μια λίστα αντικειμένων κόστους 8.959 ευρώ, που δόθηκαν για «πολυτελή ρούχα, ποτά, γεύματα, αγορές από ζαχαροπλαστεία, εφημερίδες και φαρμακευτικά προϊόντα». Σε αυτή τη λίστα υποδεικνύεται πως 1.300 ευρώ δαπανήθηκαν σε «αξεσουάρ ρουχισμού» και άλλα 1.400 σε «δώρα πολυτελείας». Πολλές από τις αποδείξεις δεν ήταν υπογεγραμμένες.

Η Ντατί υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί από μια πολιτική κλίκα βοηθών του Σαρκοζί οι οποίοι δεν την συμπάθησαν ποτέ και συνεχίζουν μεταξύ τους να την αποκαλούν «μια κλεφτοκοτού από την Αραβία».

Sponsored Box