ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/05/2015 07:53 EEST | Updated 15/05/2015 11:46 EEST

Πρωτοφανές επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» εισέβαλαν στην αίθουσα εκτοξεύοντας αντικείμενα

Sooc

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στη δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, που αποδεικνύει περίτρανα ότι η δίκη δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό αυτές τις συνθήκες. Την ώρα που είχε ξεκινήσει η διαδικασία άνοιξε ξαφνικά η πόρτα της εξόδου κινδύνου η οποία ήταν αφύλαχτη και μπούκαραν μέσα κατηγορούμενοι από την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που διεξάγεται στη διπλανή αίθουσα. Η δίκη διεκόπη για τις 4 Ιουνίου.

Τελικά η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, κάτω από την πίεση των αντιδράσεων που προκάλεσε το επεισόδιο της επίθεσης μέσα στη δικαστική αίθουσα από τους αντιεξουσιαστές κρατούμενους, διεκόπη στις 4 Ιουνίου.

Οι κατηγορημένοι αντιεξουσιαστές μεταφέρονταν στο χώρο όπου παραμένουν οι κρατούμενοι όταν δικάζονται και επικοινωνεί με την αίθουσα όπου γίνεται η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής και παρά το ότι φορούσαν χειροπέδες κατάφεραν με κλωτσιές να ανοίξουν τη βαριά μεταλλική πόρτα η οποία ήταν αφύλακτη καθώς οι αστυνομικοί της φρουράς ήταν σε ΄κάποια μέτρα απόσταση και αιφνιδιάστηκαν.

Οι κρατούμενοι αντιεξουσιαστές φωνάζοντας «δολοφόνοι θα πεθάνετε» προσπάθησαν να μπουν μέσα στην αίθουσα ενώ πετούσαν μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα προς την πλευρά των κατηγορούμενων της Χρυσής Αυγής.

Την επίθεση δέχθηκαν τελικά οι δημοσιογράφοι και κάποιοι από τον κόσμο πάνω στους οποίους έπεσαν τα μπουκάλια με το νερό και ότι άλλο είχαν πετάξει οι αντιεξουσιαστές.

Τελικά φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι και μάρτυρες συγκράτησαν τους κατηγορούμενους αντιεξουσιαστές, ενώ στο μεταξύ κινήθηκαν και οι αστυνομικοί που τους απομάκρυναν.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και έκρηξη από τον κόσμο που φώναζε ενώ η οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και κυρίως η μητέρα του ούρλιαζε «δολοφόνοι, δολοφόνοι, να πάτε στο νεκροτομείο».

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής άρχισαν να λένε προς το δικαστήριο «εμείς σας τα είχαμε πει», ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης εκπροσωπούμενοι από τον Τάκη Μιχαλόλια δήλωσαν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη αποχωρούν από τη δίκη.

Το δικαστήριο παρέμεινε αμήχανο στην έδρα και έπειτα από λίγα λεπτά διέκοψε τη συνεδρίαση.

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία το δικαστήριο έδειξε διατεθειμένο να συνεχίσει κανονικά τη διαδικασία ενώ η πρόεδρος συνέχισε να εκφωνεί κανονικά τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Στις αντιδράσεις των συνηγόρων, ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η δίκη με αυτές τις συνθήκες, η διευθύνουσα της διαδικασίας απάντησε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθους που οφείλεται στα ελλείπει μέτρα ασφαλείας και ότι τώρα πύκνωσαν τα μέτρα και μπορεί να συνεχιστεί κανονικά η δίκη.

Εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας πήρε το λόγο και είπε «επειδή αυτή η υπόθεση πρέπει να έχει τη διασφάλιση της ηρεμίας, των δικηγόρων και των κατηγορουμένων, οι συνήγοροι υπεράσπισης που δεχόμαστε πόλεμο, ως ελάχιστο μέσο διαμαρτυρίας δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους πελάτες μας τουλάχιστον σήμερα. Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες αλλά γι΄αυτό θα απευθυνθούμε στο σύλλογό μας».

Τα λόγια προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα όπου άρχισε να φωνάζει προς το δικαστήριο: «Να μην γίνει δεκτό, να μη γίνει δεκτό, δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν».

Ακολούθησαν λεκτικές αψιμαχίες μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και τελικά το δικαστήριο διέκοψε για τις 4 Ιουνίου.