ΔΙΕΘΝΕΣ
16/05/2015 11:36 EEST | Updated 16/05/2015 11:37 EEST

Ο Ερντογάν καταδικάζει την ποινή του θανάτου που επιβλήθηκε στον ισλαμιστή Μόρσι

ASSOCIATED PRESS
Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks to the media after talks with newly elected Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci in Ankara, Turkey, Wednesday, May 6, 2015. Akinci is in Ankara on a one-day official visit.(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα την απόφαση δικαστηρίου της Αιγύπτου να επιβάλει την ποινή του θανάτου στον πρώην πρόεδρο της χώρας, τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, κάνοντας λόγο για "επιστροφή στην αρχαία Αίγυπτο".

"Ο εκλεγμένος πρόεδρος από τον αιγυπτιακό λαό (...) δυστυχώς καταδικάστηκε σε θάνατο. Η χώρα επιστρέφει στην αρχαία Αίγυπτο", δήλωσε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη κατηγορώντας τη Δύση ότι "κάνει τα στραβά μάτια" σχετικά με το πραξικόπημα του 2013 με το οποίο απομακρύνθηκε ο Μόρσι από την εξουσία.

Ο Ερντογάν είναι πρώτος ηγέτης χώρας που αντιδρά στη σημερινή απόφαση κατά του Μόρσι.

Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι εις θάνατον για συνωμοσία με ξένες, ένοπλες οργανώσεις εναντίον της Αιγύπτου και για τον ρόλο του σε μαζικές αποδράσεις από φυλακές της χώρας το 2011.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)