ΔΙΕΘΝΕΣ
16/05/2015 14:42 EEST | Updated 16/05/2015 14:42 EEST

Success Story: Αρχιλοχίας φεύγει από την Ελλάδα και γίνεται επιτυχημένος εστιάτορας

Facebook

Στην Ελλάδα της κρίσης πολλοί είναι οι συμπατριώτες μας που αποφασίζουν να φύγουν από την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω συγγενείς και φίλους, προκειμένου να ακολουθήσουν τα όνειρά τους στο εξωτερικό.

Άλλοι βρίσκουν δουλειά, άλλοι αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω. Κάποιοι καταφέρνουν το ακατόρθωτο, δημιουργώντας την δική τους επιτυχημένη επιχείρηση στα ξένα εδάφη. Ο Θωμάς Δελιόπουλος ανήκει στην τελευταία κατηγορία.

Ο αρχιλοχίας που ξεκίνησε την καριέρα του στον στρατό στα 17 ως μάγειρας, τελικά αποφάσισε να τα ξαναγυρίσει στην κουζίνα, αυτή την φορά ανοίγοντας το δικό του σουβλατζίδικο στην Αυστραλία. Ο ίδιος βρέθηκε εκεί καθώς η γυναίκα και το παιδί του είχαν την Αυστραλιανή ιθαγένεια. Το Kalimera Souvlaki Art αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια στην Μελβούρνη, καθώς, όπως αναφέρει και η σελίδα του στο διαδίκτυο, συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο.

«Ο μόνος τρόπος για να μεταδόσεις την φωνή της αλήθειας σε κάποιον είναι να την ακούσεις ο ίδιος και να κάνεις αυτή την αλήθεια μέρος της ζωής σου», αναφέρει ο Θωμάς Δελιόπουλος στην σελίδα του εστιατορίου.

Αυτή την φωνή ο ίδιος την άκουσε από ένα ζευγάρι κωφών που στην πραγματικότητα ήταν οι ίδιοι οι γονείς του. Εκείνοι ήταν εξάλλου που του εμφύσησαν την αγάπη για την μητέρα φύση και την γνώση του πως να συλλέξει τα σωστά υλικά. Η ιστορία αποτελεί σημείο ελπίδας για όλους του Έλληνες, καθώς μέσα στην κρίση κάποιοι καταφέρνουν να πετύχουν στην χώρα μας ή το εξωτερικό.