ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/05/2015 04:30 EEST | Updated 16/05/2015 04:58 EEST

Κτηνοτρόφος με Ferrari και μεγαλοξενοδόχος της Αττικής ύποπτοι σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

MANHATTAN RESEARCH INC/Flickr

Ένας κτηνοτρόφος με Ferrari αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ένας γνωστός ιδιοκτήτης μεγάλων ξενοδοχείων της Αττικής ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ύποπτοι για  συμμετοχή σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

Η υπόθεση άνοιξε ύστερα από παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας της Ανακρίτριας  Ιωαννίνων.

Η εντολή αφορούσε την έρευνα για τις τυχόν παράνομες δραστηριότητες κυκλώματος κλοπής και διακίνησης αρχαίων εκκλησιαστικών κινητών μνημείων.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε έρευνες που αφορούσαν οκτώ υπόπτους σε Κοζάνη, Τρίκαλα, Εύβοια και Αθήνα.

Στην περιοχή των Τρικάλων συνελήφθη κτηνοτρόφος γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν τρία πιστόλια, ανιχνευτές μετάλλων, αστυνομικός φάρος και πηλίκιο.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται να διατηρεί δύο κτηνοτροφικές μονάδες, ωστόσο εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το κατά πόσο τα εισοδήματά του δικαιολογούν την κατοχή δύο πολυτελών Ferrari, ενός καινούργιου τζιπ Μερσεντές και ενός BMW X6.

Κατά τη διάρκεια παράλληλων ερευνών σε βιβλιοδετείο στα Εξάρχεια βρέθηκαν 10 τουλάχιστον αρχαία Ευαγγέλια πριν το 1830, τα οποία σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του βιβλιοδετείου, του τα είχαν δώσει για συντήρηση και βιβλιοδεσία τους, οι υπεύθυνοι κάποιων μοναστηριών της Ηπείρου, τα οποία δεν κατονόμασε.

Έκανε μάλιστα αναφορά και στο όνομα ατόμου που  παραπέμπει στον γνωστό ξενοδόχο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι αυτή είναι η μοναδική αναφορά που αφορά τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες του.

Ο βιβλιοδέτης κατηγορείται για παραβάσεις του αρχαιολογικού νόμου, ενώ στους δύο ιερείς και δύο ιδιώτες, στους οποίους αναφέρθηκε ο βιβλιοδέτης δεν εντοπίστηκε κάτι το μεμπτό.

Τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στην αρμόδια ανακρίτρια, προκειμένου να αποφανθεί αν είναι ικανά για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του γνωστού ξενοδόχου και των υπολοίπων.