ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/05/2015 15:27 EEST | Updated 16/05/2015 15:27 EEST

Αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο ΝΑ Αιγαίο θέλει ο Καμμένος

sooc

Αεροπορική βάση στο Αιγαίο θέλει ο Καμμένος

Την πρόθεσή του να προτείνει στον Αμερικανό ομόλογό του με τον οποίο θα συναντηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τη δημιουργία αεροπορικής ΝΑΤΟϊκής βάσης σε νησί του ΝΑ Αιγαίου, αποκάλυψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος από το βήμα του συνεδρίου του Economist. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε θα ζητήσει και την ενίσχυση της βάσης της Σούδας η οποία επίσης εξυπηρετεί τις δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμφωνίας.

Κατά την ομιλία του ο κ.Καμμένος, αναφέρθηκε στις θέσεις του σχετικά με την περιφερειακή ασφάλεια και τον ρόλο της Ελλάδας, τονίζοντας πως τη θέση της χώρας μας «ως κύριου πυλώνα του νοτιοανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ» και υπογραμμίζοντας «την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι ελληνικές εγκαταστάσεις για τη Συμμαχία». Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη αναφορά του ΥΕΘΑ στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, αρκετοί προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν την ομιλία και τις αναφορές του κ.Καμμένου στη δημιουργία βάσης στο ΝΑ και πληροφορίες ήδη κάνουν λόγο πως ο κ.Καμμένος έχει στο μυαλό του την Ικαρία...

Πάντως, οι αναφορές του κ.Καμμένου δεν φαίνεται να ευχαρίστησαν ιδιαίτερα την ηγεσία της κυβέρνησης ενώ αρκετά κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν τονίσουν πως οι δηλώσεις Καμμένου δεν αποτελούν και κυβερνητική πολιτική.