ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/05/2015 05:55 EEST | Updated 16/05/2015 06:00 EEST

Γιγαντιαίο καλαμάρι 7 μέτρων ξεβράστηκε στη Νέα Ζηλανδία. Μυστήριο ο θάνατός του

Ένα τεράστιο καλαμάρι ξεβράστηκε σε μια παραλία στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, προκαλώντας έκπληξη στους περαστικούς και χαρά στους επιστήμονες του « Kaikoura Marine Centre and Aquarium», από όπου και συλλέχθηκε για να εξεταστεί.

Το κύριο σώμα του ζώου – που ονομάζεται μανδύας – ξεπερνά τα 2 μέτρα, ενώ τα πλοκάμια του φτάνουν σχεδόν τα 5 μέτρα. Σύμφωνα με αναφορές της New Zealand Herald, το καλαμάρι φτάνει συνολικά τα 7 μέτρα.

Όσο για τα μάτια αυτού του τεράστιου πλάσματος, έχουν πλάτος 3.15 ίντσες, όπως αναφέρει το ABC.

Σύμφωνα με τη βιολόγο Megan Lewis, η οποία μίλησε στο The Marlborough Express και έχει το ενυδρείο που συνέλεξε το καλαμάρι, το ζώο ήταν ένα ώριμο θηλυκό, αν και δεν γνωρίζει ακριβώς την ηλικία του, ούτε και τον λόγο που κατέληξε στην παραλία.

«Δεν υπάρχουν σημάδια θανάτου,» δήλωσε η Lewis στην Huffington Post μέσω e-mail, «ούτε εξωτερικά σημάδια, γεμάτο στομάχι ή ξένα αντικείμενα.»

«Ήταν φρέσκο, με όλα του τα μέρη, και τα μάτια του, ανέπαφα,» πρόσθεσε. «Αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε από πολύ μακριά, αλλά από κάπου κοντά. Και το γεγονός ότι είναι τόσο κοντά στη στεριά ... είναι κάτι συναρπαστικό αν το σκεφτείς!»

Το μεγαλύτερο καλαμάρι που έχει βρεθεί ποτέ ήταν κοντά στα 18 μέτρα και ζύγιζε σχεδόν έναν τόνο, σύμφωνα με το National Geographic.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Photo gallery Giant Squid Washes Onto New Zealand Beach See Gallery