ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2015 19:03 EEST | Updated 17/05/2015 19:40 EEST

Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει πως έχει υπό τον έλεγχο του το Ραμάντι του Ιράκ

ASSOCIATED PRESS
Displaced Iraqis from Ramadi cross the Bzebiz bridge after spending the night walking towards Baghdad, as they flee their hometown, 65 km west of Baghdad, Iraq, Saturday, May 16, 2015. Islamic State militants seized the center of Ramadi in western Iraq and raised their black flag over the government compound, local officials said. (AP Photo/ Hadi Mizban)

Διαταγές στις ιρακινές δυνάμεις να «κρατήσουν» το Ραμάντι, το οποίο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχό τους, έδωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι.

Οι τζιχαντιστές φέρονται να έχουν καταλάβει, σύμφωνα με το Associated Press να έχουν καταλάβει από το μεσημέρι της Κυριακής στρατηγείο της επαρχίας Αλ-Ανμπαρ στο Ραμάντι καταφέρνοντας έτσι να επεκτείνουν τον έλεγχο που έχουν επί των ιρακινών εδαφών αλλά και επί της συγκεκριμένης πόλης.

Οι μάχες, είχαν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη με σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας ενώ στην περιοχή ο στρατός και η αστυνομία είχαν αρχικά οχυρωθεί σε δικαστικό μέγαρο, το οποίο και εγκατέλειψαν την Κυριακή.

Παρά πάντως τις ανακοινώσεις του Ισλαμικού Κράτους, η κεντρική διοίκηση του Ιράκ επιμένει πως στο Ραμάντι, οι μάχες συνεχίζονται και πως οι τζιχαντιστές δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Σημειώνεται πως το Ραμάντι αποτελεί στρατηγικής σημασίας περιοχή για το Ιράκ αφού βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100χιλ. από την πρωτεύουσα της χώρας, τη Βαγδάτη.