Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα των Πανελληνίων τη Δευτέρα

Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα των Πανελληνίων τη Δευτέρα
eurokinissi

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις με τον μηχανισμό του υπουργείου Παιδείας να βρίσκεται πλήρη ετοιμότητα.

Κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Το Υπουργείο Παιδείας, με σχετική ανακοίνωση, εύχεται σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους ενώ σπεύδει να τους θυμίσει πως η όλη διαδικασία των πανελληνίων «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

Παράλληλα, συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων.