ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/05/2015 07:01 EEST | Updated 19/05/2015 07:01 EEST

Πένθος στη ΓΑΔΑ για το χαμό του Νίκου Κότσαλου. Έχασε τη ζωή του όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του

eurokinissi

Στο πένθος βυθίστηκε η ΓΑΔΑ από τον τραγικό θάνατο του αστυνομικού Νίκου Κότσαλου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το όπλο του εκπυρσοκρότησε μέσα στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Ορφέας στον Κολωνό.

Ο αστυνομικός είχε αφήσει το όπλο του σε ένα τραπέζι για να χορέψει παραδοσιακούς χορούς μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου. Ο 25χρονος γιος του άρχισε να περιεργάζεται το πιστόλι όταν αυτό ξαφνικά εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Νίκο Κότσαλο.

Η φυσιογνωμία του άτυχου αστυνομικού ήταν γνωστή σε όλους τους ενστόλους που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ που τον έβλεπαν καθημερινά να περνά από μπροστά τους με το κλασικό καπέλο τζόκεϊ, την τσάντα που περνούσε χιαστί στον ώμο του και την μοτοσυκλέτα του.

Για πολλές δεκαετίες υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τα τελευταία χρόνια στο τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων. Οι συνάδελφοί του τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους πιο εργατικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που βρισκόταν μέσα σε όλα, χωρίς να δυσανασχετεί για την πολύωρη εργασία και τις εντολές των ανωτέρων του.

Ήταν γνωστή η αγάπη του για την Ήπειρο και για τους παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους δίδασκε στα μικρά παιδιά. Για αυτούς τους λόγους αφιέρωνε τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο του, μαζί με τους δύο γιους του, στον χορευτικό σύλλογο «Ορφέας», του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος.

Sponsored Post