ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/05/2015 14:34 EEST | Updated 19/05/2015 14:35 EEST

Πρόταση Κόκκαλη σε Βαρουφάκη για εθνική λοταρία

Eurokinissi

Πρόταση για την ίδρυση εθνικής λοταρίας, με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, έθεσε υπόψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στις 15 Μαΐου, όπως δήλωσε σήμερα, Τρίτη, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Intralot, ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Στην πρόταση αναφέρεται πως είτε τo δημόσιο θα έχει το 100% είτε θα μπορεί να συνεργαστεί με ιδιώτες. Σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση της νέας λοταρίας θα γίνει από εξειδικευμένη εταιρεία που θα επιλεγεί από διεθνή διαγωνισμό, όπως είπε ο κ. Κόκκαλης.Ο πρόεδρος της Intralot υποστήριξε πως, μέσω της νέας λοταρίας, το δημόσιο μπορεί να εξασφαλίσει 500-600 εκατ. ευρώ, ετησίως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προβλέψεις της κυβέρνησης για έσοδα από την αδειοδότηση εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος ήταν πρόχειρες και δεν θα επιβεβαιωθούν.Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε πως μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ιδιωτικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα, είπε πως η πρόταση προς τον Γιάνη Βαρουφάκη προβλέπει πως, αν αντιδράσει ο ΟΠΑΠ, τα δικαστικά έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία διαχείρισης της κρατικής λοταρίας.

Προϋπόθεση για τη δημιουργία της νέας εθνικής λοταρίας, σύμφωνα με τον Σωκράτη Κόκκαλη, είναι η αναδιοργάνωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η οποία, μέχρι σήμερα, "λειτουργούσε με νομικίστικα κριτήρια και εξυπηρετούσε κατά 100% τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ