ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/05/2015 11:59 EEST | Updated 19/05/2015 12:05 EEST

Επιστολή Κορωνάκη για στήριξη προς την ελληνική κυβέρνηση σε ευρωπαϊκά κόμματα και συνδικάτα

Eurokinissi

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, απέστειλε επιστολή προς τα ευρωπαϊκά κόμματα της αριστεράς αλλά και κόμματα, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου στην Ευρώπη, καλώντας για "στήριξη και ενέργειες συμπαράστασης και αλληλεγγύης στη σκληρή διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης".

Με τον τρόπο αυτό και σε μια "καθοριστική στιγμή" για το μέλλον της διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι "πρόκειται για διαπραγμάτευση προς όφελος των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού".

"Η ελληνική κυβέρνηση", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, "εργάζεται κοπιαστικά για τη σύναψη μιας προωθητικής και αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, ενόσω εξυπηρετεί όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας χωρίς πρόσβαση σε δανεισμό. Ωστόσο η ενορχηστρωμένη από τους θεσμούς χρηματοπιστωτική ασφυξία έχει φέρει σε οριακό σημείο τα δημόσια οικονομικά, με την προσδοκία να κάμψει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Η πιστωτική ασφυξία δεν θα αφήσουμε να μεταβληθεί σε ασφυξία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, των αξιών της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των ευρωπαϊκών λαών. Τις κόκκινες γραμμές μας, τις χάραξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 25 Γενάρη".

Sponsored Post