Σκουρλέτης: Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος τον Σεπτέμβριο

Σκουρλέτης: Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος τον Σεπτέμβριο
Eurokinissi

Το αποτέλεσμα της κατάργησης και της αναστολής είναι το ίδιο, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, για την οποία τόνισε ότι δεν θα εφαρμοστεί και δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον έμμεσο φόρο «άδικο», ενώ αναφερόμενος στις αλλαγές που θα ισχύσουν στον ΦΠΑ, «φώτισε» το θετικό στοιχείο, του ότι θα μπορούν να ελέγχονται συναλλαγές που τώρα είναι ανεξέλεγκτες, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα της μισθοδοσίας.

Η νέα φορολογία θα μπορούσε να είναι «ελαφρυντική για μεγάλος μέρος της κοινωνίας» είπε ο κ. Σκουρλέτης, δεν επεκτάθηκε ωστόσο περισσότερο στο θέμα, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή κανένας δεν γνωρίζει τις ρυθμίσεις του νόμου» και την τελική μορφή του.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ.Σκουρλέτης διέψευσε ότι θα παραμείνει, επικαλούμενος τα λόγια του πρωθυπουργού, δηλαδή ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, όμως ο χρόνος είναι σε συνάρτηση δεδομένων». Σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης, θα πρέπει να το απλώσουμε σε βάθος τεσσάρων ετών». Ζήτησε από την κοινωνία να «δείξει αντοχές» τις οποίες θεωρεί ότι ο κόσμος είναι διατεθειμένος να δείξει, αρκεί να γίνει κατανοητό ότι η παρούσα κυβέρνηση «θα αλλάξει τον δρόμο».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας, ανέφερε ότι η διαβούλευση από τον ΟΠΚΕ έχει ολοκληρωθεί, μετά και τις συζητήσεις με διάφορους φορείς, ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στο άμεσο μέλλον, ενώ ερωτηθείς για την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων, είπε ότι «οποιαδήποτε άρνηση είναι για να ταπεινωθεί η κυβέρνηση». «Προσωπικά και συλλογικά δεν θα δεχτούμε αυτή την ταπείνωση» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

Σχετικά με τη συμφωνία σημείωσε ότι θα επιτευχθεί σύντομα, αναφέροντας ως καταληκτική ημερομηνία την 5η Ιουνίου, οπότε και η χώρα θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη από τις τρεις δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ.«Καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία είναι η 5η Ιουνίου. Όλοι γνωρίζουν ότι διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στο χρηματοδοτικό».

Δημοφιλή