ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2015 05:51 EEST | Updated 20/05/2015 05:51 EEST

Drag Kings: Οι γυναίκες με τα μουστάκια, τους πλαστικούς κοιλιακούς και το απέραντο ταλέντο

Όλοι ξέρουμε τις Drag Queens, εκείνες τις λαμπερές περφόρμερ με τα αστραφτερά φορέματα και το έντονο μακιγιάζ που στην πραγματικότητα, κάτω από την θηλυκή τους ένδυση, κρύβουν ένα ανδρικό σώμα. Οι άνδρες που γίνονται γυναίκες, είτε για να διερευνήσουν την σεξουαλικότητά τους, είτε επειδή το βρίσκουν διασκεδαστικό, είναι πολλοί. Πόσα όμως γνωρίζουμε για τους Drag Kings, εκείνες τις γυναίκες που τα βράδια βάζουν τα φανταχτερά κοστούμια τους και τα ψεύτικα μουστάκια τους για να βγάλουν στην επιφάνεια την αρσενική πλευρά του εαυτού τους;

Απεσταλμένοι του δικτύου BBC βρέθηκαν σε μια παμπ στην πόλη Μπράιτον για να παρακολουθήσουν τον «Βασιλιά της Φράντζας», τον πρώτο διαγωνισμό ταλέντων για γυναίκες Drag Kings.

«Είμαι πολύ αγχωμένη. Τρέμω. Τα πάντα συμβαίνουν αυτή την στιγμή. Δεν έχω ξαναδεί τόσους Kings σε ένα δωμάτιο», δήλωσε μια 21χρονη διαγωνιζόμενη ονόματι Zoe Wild.

Η Zoe συναγωνίζεται άλλες έξι γυναίκες που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό. Το αρσενικό alter-ego της ονομάζεται Richard Von Wild και διαθέτει δυνατούς κοιλιακούς μύες από... πλαστικό.

«Καμιά φορά υποφέρω από ήπιο κοινωνικό άγχος», αναφέρει η Zoe, προσθέτοντας ότι αισθάνεται πολύ νευρική στα μέσα μεταφοράς και καμιά φορά πρέπει να κρυφτεί σε μια γωνιά για να κλάψει.

Για την ίδια όλα αλλάζουν όταν βάζει γίνεται ο Richard Von Wild. Η μεταμόρφωσή της σε άνδρα της δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Πολλοί προσπαθούν να συνδέσουν το κίνημα των Drag Queens και Kings με την διαταραχή φύλου, όμως για την Zoe, πρόκειται απλά για μια έκφραση μιας άλλης πτυχής του εαυτού της.

Η Kaz Kansal είναι μια άλλη διαγωνιζόμενη με καταγωγή από το Μάντσεστερ. Ο Jack the Lad αποτελεί το αρσενικό alter – ego της.

«Συνήθιζα να ουρλιάζω συχνά όταν η μαμά μου προσπαθούσε να χτενίσει τα πολύ μακριά μαλλιά μου, να μου φορέσει φωτεινά και σφικτά φορέματα και να με στείλει στο σχολείο με κορδέλες στα μαλλιά», θυμάται η Kaz.

Όσον αφορά την Jen Powell, η οποία αποκαλεί την αρρενωπή πλευρά του εαυτού της Adam All, υποστηρίζει πως η μεταμόρφωση σε Drag ήταν κάτι που της βγήκε ενστικτωδώς από μικρή ηλικία.

«Πάντα ήμουν ο ιππότης καβάλα στο άλογο ή ο Peter Pan. Ο αρσενικός χαρακτήρας. Ποτέ δεν έπαιζα την πριγκίπισσα γιατί δεν ήξερα πως να υποδυθώ αυτόν το ρόλο», εξηγεί.

Η ίδια ξεκίνησε να ντύνεται σαν άντρας από την ηλικία των 17 και θυμάται πως τότε διερευνούσε το φύλο της και σκεφτόταν να αλλάξει φύλο. Τελικά, όταν ξεκίνησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο έμαθε πως υπάρχει το λεγόμενο «ουδέτερο φύλο» και της άρεσε η ιδέα ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν και τις δύο ταυτότητες ή καμία από αυτές.

Πηγή: BBC