ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2015 10:53 EEST | Updated 20/05/2015 10:55 EEST

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιπλήττει μια φάρμα με νεροχελώνες που δεν παράγει αστακούς

ASSOCIATED PRESS
In this undated file photo released by the Korean Central News Agency and distributed in Tokyo by the Korea News Service on Thursday, Jan. 19, 2012, North Korean leader Kim Jong Un, center, raises his arm at an undisclosed location in North Korea. North Korea on Friday Jan. 20, 2012, credited new leader Kim Jong Un with spearheading past nuclear testing, as it adds to a growing personality cult that portrays the young son of late leader Kim Jong Il as a confident military commander. (AP Photo/Korean Central News Agency via Korea News Service, File) JAPAN OUT UNTIL 14 DAYS AFTER THE DAY OF TRANSMISSION

Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un είναι έξω φρενών με τους εκτροφείς νεροχελώνων για ανικανότητα και αδυναμία τους να αναπαράξουν αστακούς, σύμφωνα με μια αιχμηρή έκθεση που μεταφέρθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Ο Kim εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την Taedonggang Terrapin Farm , καθώς ήταν ξεπερασμένη και όχι αρκετά επαναστατική όπως είδε κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης του επίσκεψης, και αναφέρθηκε στην επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun. Ήταν ιδιαίτερα θυμωμένος, διότι η αναπαραγωγική διαδικασία ενός 2χρονου αστακού δεν απογειώθηκε ποτέ μέχρι τώρα, αποκαλώντας το «εκδήλωση ανικανότητας, ξεπερασμένος τρόπος σκέψης και ανεύθυνος τρόπος εργασίας.»

Ο ηγέτης κάνει τακτικές εκδρομές στις βιομηχανίες της Βόρειας Κορέας, αλλά τις περισσότερες φορές για να αναδείξει τις επιτυχίες τους και όχι τις αποτυχίες τους, σημείωσε το ειδικό ειδησεογραφικό site NK News.

Για τον Kim, οι αδυναμίες αυτής της φάρμας είναι προσωπικές. Ήταν ένα προσωπικό έργο του πατέρα και προκατόχου του Kim Jong Il, ο οποίος επισκέφθηκε το αγρόκτημα λίγο πριν πεθάνει το 2011, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Εκείνη την εποχή, ο αείμνηστος ανώτατος ηγέτης ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από την αναπαραγωγή των χελώνων που είπε ότι η φάρμα «απέδειξε στην πράξη ότι η λέξη ”αδύνατο” δεν πρόκειται να βρεθεί στo κορεάτικο λεξιλόγιο.»

Από την άλλη πλευρά, ο νεότερος Kim ήταν εξοργισμένος όταν διαπίστωσε, ότι η φάρμα δεν είχε καν ένα δωμάτιο αφιερωμένο στην εκπαίδευση για την «επαναστατική ιστορία» του καθεστώτος της οικογένειάς του. «Οι εργαζόμενοι που απέτυχαν να φέρουν στο νου τα κατορθώματα του Kim Jong Il θα είναι δύσκολο να εκτελέσουν σωστά το ρόλο τους ως ειδικοί στην παραγωγική διαδικασία» ανέφερε ο Kim επιπλήττοντάς τους.

Υπάρχει όμως ακόμη ένας λόγος για τη δυσαρέσκεια του. Τον Οκτώβριο, το καθεστώς του θα οργανώσει λαμπρούς εορτασμούς για την 70η επέτειο της Κορεάτικου Εργατικού Κόμματος, σημείωσε το CNN. Οι νεροχελώνες είναι ένα είδος χελώνας του γλυκού νερού που καταναλώνονται στην Ασία και ο αστακός μπορεί να είναι στο μενού. Ο Kim επέπληξε τους εκτροφείς που δεν συμβάλλουν στην πανεθνική προσπάθεια για την τροφοδότηση του κόμματος.

Οι εκτροφείς νεροχελωνών έχουν τους λόγους τους να είναι νευρικοί σε τέτοιες επιπλήξεις.

(*Το άρθρο αυτό είναι μετάφραση από την αμερικάνικη έκδοση της Huffington Post)