Διαψεύδει τα περί αποστολής εγγράφου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κορυδαλλό ο Γιάννης Πανούσης

Διαψεύδει τα περί αποστολής εγγράφου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κορυδαλλό ο Γιάννης Πανούσης
Eurokinissi

Δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέστειλε επίσημο έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για οργάνωση τρομοκρατικών χτυπημάτων και εγκλημάτων του κοινού Ποινικού μέσα από τα κελιά, διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται ότι «ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης δεν έχει αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας».

Το περιεχόμενο του εγγράφου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βασίστηκε στο δίκτυο πληροφοριών που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στις «κόκκινες» πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού. Οι πληροφορίες που έφτασαν στην ηγεσία της Αστυνομίας έκαναν λόγο για νέες ζυμώσεις μεταξύ κρατουμένων για τρομοκρατία και μεγαλοποινικών, χρήση λάπτοπ και τάμπλετ στα κελιά, έλεγχο ολόκληρων πτερυγών από βαρυποινίτες και «αλισβερίσια» που σχετίζονται με την αγορά τεχνολογικών μέσων για τα οποία υπάρχει «τιμοκατάλογος».