ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/05/2015 15:04 EEST

Βαρουφάκης στους New York Times: Επιδεινώθηκε η οικονομία τους τελευταίους δύο μήνες

ASSOCIATED PRESS
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis gives a speech during an economic conference in Athens, on Tuesday, May 14, 2015. Varoufakis said Thursday that he will reject any deal with bailout creditors unless it helps Greece escape from its financial crisis. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Σε μια σημαντικότατη αποκάλυψη προχώρησε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης αναφορικά με την περιβόητη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο περιοδικό των New York Times που πρόκειται να κυκλοφορήσει το Σάββατο αποκάλυψε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έχει καταγράψει την συνεδρίαση του Eurogroup αλλά για λόγους εμπιστευτικότητας δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενό της.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «φρενίτιδα κατηγοριών και ψεμμάτων» που έχουν δημοσιευθεί για εκείνη τη συνεδρίαση, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές κατά όσων έκαναν τις διαρροές στα ΜΜΕ.

«Φαίνεται σαν να υπήρχαν διαρροές εντός, που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και το τι συνέβη. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με αποκάλεσαν με διάφορους χαρακτηρισμούς, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Επιτρέψτε μου να πω ότι το διαψεύδω ολόψυχα», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνεδρίαση της Ρίγας κυκλοφόρησαν μια σειρά από δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για απομόνωση του κ. Βαρουφάκη από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών και περιέγραφαν ένα κλίμα δυσαρέσκειας προς το πρόσωπό του.

Το δημοσίευμα του περιοδικού των NYT φέρει τίτλο «Βαρουφάκης, ο κατάλληλος υπουργός Οικονομικών για την ελληνική τραγωδία;». Σε αυτό ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται ότι η οικονομία έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο μήνες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία μέχρι στιγμής έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο μήνες ως αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσής μας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και συμπληρώνει:

«Ανάθεμα αν δεχθώ ένα επιπλέον πακέτο οικονομικής πολιτικής που θα διαιωνίσει την ίδια κρίση. Δεν εξελέγην για αυτό».