ΔΙΕΘΝΕΣ
22/05/2015 08:21 EEST

Οι πάπιες στην Αγγλία απέκτησαν τη δικιά τους λωρίδα στο πεζοδρόμιο

Bethany Clarke via Getty Images
LONDON, ENGLAND - MAY 15: Temporary duck lanes have been painted on busy towpaths in London, Birmingham and Manchester to highlight the narrowness of the space that is shared by a range of people and wildlife on May 15, 2015 in London, England. The Canal & River Trust's new campaign, Share the Space, Drop your Pace, is encouraging everyone who uses the towpaths to be considerate of others by sharing the space and dropping your pace to keep the towpaths a special place for everyone. (Photo by Bethany Clarke/Getty Images for Canal & River Trust)

Κάντε χώρο για τις πάπιες. Κυριολεκτικά...

Στις παράκτιες διαβάσεις της Αγγλίας και της Ουαλίας πολλές φορές οι πεζοί τσαλάκωναν τα φτερά από τις πάπιες καθώς περπατούσαν, όμως πλέον αυτό άλλαξε. Οι διαβάσεις επεκτάθηκαν, για να συμπεριλάβουν και άλλα είδη δίποδων!

Το «The Canal & River Trust», που διατηρεί πάνω από 2.000 μίλια των πλωτών οδών σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία, έχει δημιουργήσει λωρίδες αποκλειστικά για τα υδρόβια πτηνά στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ, αναφέρει η City Metric.

Η προσωρινή αυτή πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της εκστρατείας του Trust «Μοιραστείτε το χώρο, Αλλάξτε το ρυθμό σας», το οποίο ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και τώρα τα ζώα χρησιμοποιούν τα στενά δρομάκια.

Οι λωρίδες για τις πάπιες είναι σαν το κράσπεδο ενός αυτοκινητόδρομου, χωρισμένες με μια ανοιχτή λεπτή λευκή γραμμή, που είναι παράλληλη με την κύρια οδό. Το Quartz ανέφερε ότι στο Λονδίνο, οι λωρίδες ήταν ζωγραφισμένες από τον Dick Vincent, δασοφύλακα σε παράχθια μονοπάτια για το Canal & River Trust. «Απλώς δεν θα ήταν δυνατόν να ζωγραφίσει λωρίδες στα παράχθια μονοπάτια για όλους τους διαφορετικούς μας επισκέπτες, έτσι σκεφτήκαμε ότι οι πάπιες θα μπορούσαν να έχουν μία αντ 'αυτού.» δήλωσε στο Quartz ο υπεύθυνος της εκστρατείας για το Trust, Claire Risino.

Στις λωρίδες είναι ζωγραφισμένο το hashtag #sharethespacek και η σιλουέτα μιας πάπιας. Αυτό επιτρέπει στους δίποδους μικρούς μας φίλους και στους πεζούς να συνυπάρχουν ευτυχισμένοι. Άρα όχι πια κουάξ γι 'αυτό.

(Πηγή: HuffPost.com)