ΔΙΕΘΝΕΣ
22/05/2015 12:55 EEST | Updated 22/05/2015 13:36 EEST

«Καλούσα την Αστυνομία και δεν έκαναν τίποτα»: Η Μις Βενεζουέλα που πέθανε και δεν την αναζήτησε κανείς

Robynlou8/Flickr

Το νεκρό σώμα μιας πρώην εστεμμένης Βασίλισσας της ομορφιάς εντόπισαν αυτή την εβδομάδα οι αρχές της Βενεζουέλα σε ένα πάρκο κοντά στο Καράκας. Η 68χρονη Damarys Ruiz, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ήταν άστεγη εδώ και δεκαπέντε χρόνια και πέθανε μόνη της στους δρόμους, χωρίς να την αναζητήσει κάποιο μέλος της οικογενείας της.

Η Ruiz διέθετε πτυχίο νομικής, όμως είχε ακολουθήσει την καριέρα του μοντέλου. Το 1973 και σε ηλικία 26 ετών είχε στεφθεί Μις Βενεζουέλα και είχε εκπροσωπήσει την χώρα της στα διεθνή καλλιστεία. Όπως αναφέρει και η Daily Mail, η ίδια είχε εντυπωσιάσει του κριτές με την εξυπνάδα και την εξαιρετική ομορφιά της.

Δυστυχώς, η ίδια δεν κατάφερε ποτέ να πετύχει στο μόντελινγκ ή την δικηγορία. Πωλούσε χειροποίητα κοσμήματα και ζούσε με τον βίαιο αδελφό της που δεν της έδινε τροφή και συχνά την χτυπούσε. Το 2000, μην αντέχοντας την κακοποίηση έφυγε από το σπίτι και ζούσε στους δρόμους.

«Καλούσα την αστυνομία και δεν έκαναν τίποτα», είχε εξομολογηθεί σε μια συνέντευξή της το 2005.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε ότι το πτώμα δεν έχει αναγνωριστεί γιατί κανείς από τους συγγενείς της δεν επισκέφτηκε το νοσοκομείο, παρόλο που ο θάνατός της απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τα μέσα ενημέρωσης.