ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/05/2015 07:49 EEST | Updated 22/05/2015 07:49 EEST

Βενιζέλος: Άλλα 2 χρόνια μνημόνιο για την Ελλάδα λόγω αυτών των 4 μηνών

Eurokinissi

«Ήδη δυστυχώς η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει, τουλάχιστον, αλλά δύο χρόνια σε μνημόνιο λόγω των σφαλμάτων που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες» , δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, στα γραφεία του ΕΚ στην Αθήνα.

Με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ την Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος εκτόξευσε δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, επαναλαμβάνοντας ότι «το επείγον ζήτημα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να κάνει επιτέλους την επιλογή, τη δύσκολη επιλογή που απαιτείται.Πρέπει ο κ. Τσίπρας να παραδεχτεί - και αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων- ότι ειπώθηκαν πολλά ωμά ψέμματα τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως προεκλογικά. Ότι παραπλανήθηκε ο ελληνικός λαός. Ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τη μόνη εθνική στρατηγική αυτή που υπηρετήσαμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο κόστος. Κυρίως όμως την υπηρέτησε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του που πρέπει να σεβαστούμε».

Δεν γίνεται συνεχώς να «ανακυκλώνουμε την ίδια αβεβαιότητα και κάθε βδομάδα να λέμε τις ίδιες γενικολογίες, οι οποίες μετά διαψεύδονται. Πρέπει να προχωρήσουμε στον μόνο δρόμο που υπάρχει και ήδη δυστυχώς έχουμε χάσει πολύ χρόνο» πρόσθεσε.