ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/05/2015 13:35 EEST | Updated 26/05/2015 15:56 EEST

Αφήστε τις «σέλφι»: Αυτός ο ελέφαντας στην Ταϋλάνδη έβγαλε την καλύτερη «έλφι»

Instagram

Πολλοί τουρίστες- ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους σε χώρες της Αφρικής ή της Ασίας- βγάζουν φωτογραφίες με ζώα που συναντούν, με τους ελέφαντες να έχουν την τιμητική τους.

Για παράδειγμα, ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α, Τζον Κέρι, έχει βγάλει μια σέλφι με ένα μικρό ελεφαντάκι, που έκανε το γύρο του Διαδικτύου.

Πόσοι, όμως, μπορούν να ισχυριστούν ότι τη φωτογραφία που έχουν δεν τράβηξαν οι ίδιοι, αλλά οι ελέφαντες;

Ο Κρίστιαν Λεμπλάνκ, 22χρονος Καναδός, κατά τη διάρκεια της εξόρμησης του με την κοπέλα του σε ένα νησί της Ταϋλάνδης, έγινε μάρτυρας ενός ιδιαίτερα απρόσμενου γεγονότος.

«Η κοπέλα μου και εγώ εξερευνούσαμε το νησί, όταν συναντήσαμε μερικούς ελέφαντες», διηγείται στο CNN. «Για 50 λεπτά, μπορούσες να αγοράσεις ένα καλάθι με μπανάνες και να τους ταϊσεις, οπότε αποφασίσαμε να πάρουμε ένα».

Ο ελέφαντας, όμως, που τάιζε ο 22χρονος Κανδός, από ότι φαίνεται δεν μπορούσε να χορτάσει μόνο με τις μπανάνες και με την προβοσκίδα του προσπάθησε να πιάσει περισσότερο φαγητό.

«Χωρίς να το καταλάβω, είχε πιάσει την κάμερα GoPro μου με τη προβοσκίδα και βγήκε μια selfie που θα έχω για μια ζωή, για την οποία μάλιστα δεν μπορώ να πάρω εγώ τα εύσημα».

Η απρόσμενη selfie βγήκε καθώς ο Λεμπλάνκ είχε βάλει την κάμερα του να βγάζει φωτογραφίες συνεχόμενα, αλλά όπως ο ίδιος λέει, δεν αποκλείεται ο ελέφαντας να ήξερε τι έκανε. «Οι ελέφαντες είναι απίστευτα ευφυείς», υποστηρίζει, «και σίγουρα σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν ήταν μια συνειδητή επιλογή».

Πηγή: CNN