ΔΙΕΘΝΕΣ
24/05/2015 12:56 EEST | Updated 24/05/2015 12:56 EEST

Γαλλία: Ερωτευμένος πήρε τηλέφωνο για «βόμβα» στο αεροδρόμιο για να μη χάσει την πτήση η κοπέλα του

bizmac/Flickr

Στη σύλληψη ενός μάλλον δημιουργικού όσο και ριψοκίνδυνου, όμως, άνδρα προέβη η αστυνομία της Γαλλίας.

Ο άνδρας, 33 χρονών, φέρεται να κάλεσε στο τοπικό αεροδρόμιο του Bordeuax, στη νοτιοδυτική Γαλλία νωρίτερα την ίδια εβδομάδα, και να προειδοποίησε τις αρχές του αεροδρομίου πως «υπάρχει βόμβα».

Όπως είναι λογικό, η αστυνομία έφτασε εσπευσμένα στο αεροδρόμιο, όπου διεξήγαγε έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί η βόμβα. Βόμβα δεν βρέθηκε, αλλά εκείνος που εντοπίστηκε ήταν ο άνδρας, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο και προσήχθη αμέσως.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της αστυνομίας, παραδέχθηκε πως κάλεσε στο αεροδρόμιο και απείλησε για την ύπαρξη βόμβας, καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν με τη κοπέλα του είχε κολλήσει στην κίνηση και φοβόταν πως θα έχανε την πτήση της.

Όπως φαίνεται, όμως, αυτή η πράξη αγάπης του επιπόλαιου άνδρα μπορεί να του κοστίσει ακριβά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο άνδρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 2 χρόνων καθώς και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, με τη δίκη να πρόκειται να ξεκινήσει στις ερχόμενες ημέρες.

Πηγή: The Local, AFP