ΔΙΕΘΝΕΣ
26/05/2015 06:45 EEST | Updated 26/05/2015 06:45 EEST

Εκατοντάδες πολίτες ενώσαν τα χέρια για να τιμήσουν τους νεκρούς στο Νεπάλ

Ένας μήνας πέρασε από τον φονικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ που χτύπησε το Νεπάλ. Χθες, Δευτέρα , πολίτες «ένωσαν τα χέρια» κυριολεκτικά και μεταφορικά για να τιμήσουν τα θύματα αλλά και να προσευχηθούν ώστε να ανακάμψει η χώρα.

Σύμφωνα με το BBC, εκατοντάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν κρατώντας κεριά στην αγρυπνία που έγινε στο Κατμαντού για τους 8,700 ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν χτύπησε ο σεισμός την χώρα στις 25 Απριλίου. Ακόμα περισσότεροι ένωσαν τα χέρια δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα συντρίμμια του Πύργου Νταραχάρα, ο οποίος αποτελεί σύμβολο της καταστροφής της πολιτισμικής κληρονομιάς στο Νεπάλ.

«Είμαστε εδώ για να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και για να ορκιστούμε να ξαναχτίσουμε την χώρα», δήλωσε στο Associated Press η φοιτήτρια Suresh Niraula.

Άνθρωποι ένωσαν τα χέρια τους την Δευτέρα στο Κατμαντού

Η χώρα πλήττεται από την φτώχεια και τώρα μάχεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τον σεισμό. Πολλά από τα μέρη που επλήγησαν περισσότερο βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές και είναι δύσκολο να φτάσουν εκεί τα σωστικά συνεργεία.

Δύο λεπτά κοινής ησυχίας για τους νεκρούς

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν συγκεντρώσει μόνο το 22% των 423 εκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζονται για να δοθεί επαρκής βοήθεια στους επιζώντες και ο συντονιστής της επιχείρησης, Jamie McGoldrick, δήλωσε την Δευτέρα στο πρακτορείο Reuters ότι είναι απογοητευμένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Για τον ίδιο αυτό οφείλεται στην κούραση όσων κάνουν δωρεές που προέκυψε από τις μυριάδες κρίσεις που συμβαίνουν σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Ως υπενθύμιση του τραγικού γεγονότος, δύο μετασεισμοί χτύπησαν το Νεπάλ την ημέρα της αγρυπνίας.

«Θα ήθελα να έχω την ζωή μου πίσω. Όμως οι συνεχείς μετασεισμοί έχουν επηρεάσει την ψυχολογική κατάσταση όλων στο χωριό», δήλωσε στο Al Jazeera ο Resham Shrestha, ο οποίος έχασε την σύζυγό του και το νεογέννητο γιο του μετά τον σεισμό.

Άνθρωποι ανάβουν κεριά κατά την διάρκεια της αγρυπνίας(AP Photo/Niranjan Shrestha)

Μια γυναίκα προσεύχεται

Ένα παιδί παρατηρεί τα περιστέρια

A candle-light memorial for the victims of the April 25 earthquake is held in Kathmandu on Monday.

Πολίτες κρατούν τη σημαία της χώρας