ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/05/2015 15:25 EEST | Updated 26/05/2015 16:43 EEST

Νέο «θερμό» επεισόδιο στη Επιτροπή Θεσμών με Κωνσταντοπούλου, Μεϊμαράκη και Κεφαλογιάννη

Νέο «θερμό» επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία αυτή τη φορά λογομάχησε με τη βουλευτή της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά και με τον προκάτοχό της στο Προεδρείο της Βουλής και βουλευτή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον οποίο όπως φαίνεται έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που την υποδεχόταν με ανθοδέσμη στη Βουλή μετά την εκλογή στο πολιτειακό αξίωμα που σήμερα κατέχει.

Όλα ξεκίνησαν όταν βουλευτές οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, περίμεναν να ξεκινήσει- με καθυστέρηση όπως αποδείχθηκε- η ακρόαση του προέδρου της εξεταστικής για την υπόθεση Siemens, Σήφη Βαλυράκη. Η καθυστέρηση φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός πως σε εξέλιξη ήταν και η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Μνημόνια.

Η κ.Κεφαλογιάννη, φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραπονέθηκε για το γεγονός πως η σχετική επιστολή Βαλυράκη προς την επιτροπή παρελήφθη λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης με τους βουλευτές να μην γνωρίζουν επαρκώς το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η επιτροπή και όλα αυτά τη στιγμή που για την συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητας.

Η ΠτΒ, έσπευσε- σύμφωνα με πληροφορίες- να αφήσει αιχμές κατά της κ.Κεφαλογιάννη για τη στάση της κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα οπότε εξετάζονταν οι τοποθετήσεις μελών ΔΣ της ΕΡΤ. «Εμείς περιμέναμε να τοποθετηθούν όσοι επιφυλάχθηκαν χθες αλλά δεν το έκαναν», ανέφερε η κ.Κωνσταντοπούλου, αφού η κ.Κεφαλογιάννη εξαιτίας του προχωρημένου της ώρας, αποχώρησε από την συνεδρίαση χωρίς να τοποθετηθεί.

Δεδομένου όμως πως το ίδιο είχε πράξει και ο πρώτην ΠτΒ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έσπευσε και αυτός να πάρει τον λόγο λέγοντας πως αν και την είχε ρωτήσει πότε θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση δεν πήρε απάντηση συμπληρώνοντας πως «είναι γαϊδουριά» να μην μας λέτε πότε θα ξεκινήσει η συνεδρίαση. H κ.Κωνσταντοπούλου έσπευσε να σχολιάσει πως η ΝΔ είναι ευαίσθητη στο θέμα της Siemens για να προκαλέσει ακόμη περισσότερο τον κ.Μεϊμαράκη ο οποίος την...ανακάλεσε στην τάξη.