ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/05/2015 11:23 EEST

Μέχρι και τις 26 Ιουνίου παρατείνεται η ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο

eurokinissi

Την παράταση για ένα μήνα της προθεσμίας για τη ρύθμιση των οφειλών προς το ελληνικό δημόσιο ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Η διαδικασία της ρύθμισης παρατείνεται μέχρι και τις 26 Ιουνίου, έπειτα από τα αιτήματα προς το ΥΠΟΙΚ της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Την ίδια ώρα που στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί ικανοποίηση από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της ρύθμισης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κα Βαλαβάνη μέχρι και την περασμένη Παρασκευή 22 Μαΐου, «505.000 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ρύθμισαν χρέη συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ».

Η κα Βαλαβάνη δήλωσε επίσης ότι «η ανταπόκριση στη ρύθμιση του ν.4321/2015 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία» και υπογράμμισε ότι «στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ».

«Σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με τα ληξιπρόθεσμα χρέη αποκλειστικά έναντι της Φορολογικής Διοίκησης να έχουν εκτιναχθεί στο 40% του ΑΕΠ, αποτυπώνεται έτσι η βαθιά κοινωνική ανάγκη για απαλλαγή απ’ την ασφυκτική αιχμαλωσία των χρεών, για μια επανεκκίνηση της οικονομίας που θα επιτρέψει να παραμείνουν όλοι ενήμεροι και, βέβαια, για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα» δήλωσε η κα Βαλαβάνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους εργαζόμενους των ΔΟΥ να δείξουν ιδιαίτερη φροντίδα παρά τον τεράστιο φόρτο δουλειάς «ώστε πολίτες κι επιχειρήσεις με κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το κάνουν, μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα και με την πρόβλεψη του άρθρου 4 του ν.4328/2015».