ΔΙΕΘΝΕΣ
27/05/2015 03:24 EEST

«Καμπάνα» στο Twitter για ένα από τα μεγαλύτερα τρολ του Ίντερνετ

Oleiade/Flickr

Εκτός Twitter φαίνεται ότι βρέθηκε- για πάντα, αυτή τη φορά- ένα από τα μεγαλύτερα τρολ του Ίντερνετ, ο Τσακ Τζόνσον.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Washington Post, ο Τζόνσον χαρακτηρίζεται από ακροδεξιές αντιλήψεις και έχει υποστηρίξει ότι ήταν η ομοφυλοφιλία προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου της Amtrak το 2013.

Την Κυριακή, απαγορεύτηκε στον Τζόνσον η χρήση της υπηρεσίας αφού ζήτησε χρηματοδότηση για να «βγάλει από τη μέση» τον ακτιβιστή για τα δικαιώματα του πολίτη, ΝτεΡέι ΜακΚέσον, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Βαλτιμόρη και το Φέργκιουσον. Το Twitter επίσης έχει μπλοκάρει μια σειρά νέων λογαριασμών του Τζόνσον, περιλαμβανομένων των @citizentrolling και @freechucknow, με αποτέλεσμα ο ίδιος και οι δικηγόροι του να απειλούν με νομικές ενέργειες, κατηγορώντας την ιστοσελίδα για λογοκρισία.

«Το Twitter δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με άτομα που χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να συντονίζουν ταραχές» παραπονέθηκε ο ίδιος στο blog του, GotNews.com, που έχει πέσει από επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service). «Αλλά έχουν πρόβλημα με το είδος δημοσιογραφίας που κάνω εγώ».

Εν ολίγοις, ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι το Twitter κάνει διαφοροποιήσεις όσον αφορά στο ποια λεγόμενα είναι αποδεκτά, δημιουργώντας δικά του πλαίσια σχετικά με τι μπορεί να λέγεται δημοσίως και τι όχι, με τρόπο που ο ίδιος και άλλοι δεν έχουν συνηθίσει.

«Βλέπετε, υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι το moderation στα κοινωνικά δίκτυα και άλλες ιστοσελίδες ρυθμίζεται από την Πρώτη Τροπολογία. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι τεχνικά σωστό. Η Πρώτη Τροπολογία καθορίζει τη σχέση μεταξύ του πολίτη και της κυβέρνησης. Δεν καθορίζει τη σχέση μεταξύ, για παράδειγμα, μεταξύ εσού και μιας εταιρείας, ή μεταξύ εσού και του πανεπιστημίου όπου φοιτείς, ή εσού και της ένωσης της γειτονιάς» σημειώνεται στο δημοσίευμα, όπου επίσης υπογραμμίζεται ότι οι αντιλήψεις σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης δεν εφαρμόζονται απαραίτητα online.