ΔΙΕΘΝΕΣ
29/05/2015 18:25 EEST | Updated 29/05/2015 19:40 EEST

Οι...γυμνοί ακτιβιστές του διαδικτύου που υπόσχονται να σταματήσουν τις παρακολουθήσεις της NSA

twitter

Την Δευτέρα οι βασικές διατάξεις του Πατριωτικού Νόμου των ΗΠΑ - ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση τη δυνατότητα μαζικών παρακολουθήσεων- πρόκειται να λήξουν και μια ομάδα ακτιβιστών σκέφτηκε έναν τον τρόπο για να κάνει τα μέλη του Κογκρέσου να επικεντρωθούν στο σημαντικό αυτό ζήτημα: να τους «ρίξει» τo internet.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Blackout Congress και βασικός στόχος του είναι να «εκβιάσει» το πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ και να σταματήσει τις παρακολουθήσεις, διαφορετικά το Internet δεν θα επανέλθει.

Στην ιστοσελίδα της εκστρατείας, υπάρχει ένας κωδικός που ο χειριστής κάθε ηλεκτρονικής σελίδας μπορεί να τον προσθέσει στο τέλος αυτής. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί μια διεύθυνση IP και «αναγνωρίζεται» ως χρήστης του Κογκρέσου, ο κωδικός θα ενεργοποιείται και θα εμφανίζει στην οθόνη του υπολογιστή του το μήνυμα Blackout Congress:

H ομάδα δε των διαδικτυακών ακτιβιστών Fight for the Future έχουν ξεκινήσει και μια καμπάνια υπό την ονομασία #IfeelNaked, στο πλαίσιο της οποίας ποστάρουν γυμνές φωτογραφίες τους σε μια προσπάθεια να κάνουν τους πάντες να κατανοήσουν πως οι παρακολουθήσεις της NSA «ξεγυμνώνουν» κάθε υποκείμενο των ερευνών τους.

Πηγή: Mic.com