ΔΙΕΘΝΕΣ
29/05/2015 14:52 EEST | Updated 29/05/2015 14:52 EEST

Δήμαρχος στη Βουλγαρία «πασπαλίζει» τους δρόμους με ζάχαρη για να...ξορκίσει τα τροχαία δυστυχήματα

DIMITAR DILKOFF via Getty Images
Protestors blockade the main boulevard during a protest in Sofia on March 27, 2011. Thousands of Bulgarians joined new protests across the country today against soaring fuel prices, blocking main roads and jamming key downtown intersections in Sofia. AFP PHOTO/ DIMITAR DILKOFF (Photo credit should read DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images)

Ο δήμαρχος μιας βουλγαρικής πόλης, της Νόβα Ζαγόρα, έριξε 50 κιλά ζάχαρης στους δρόμους της περιοχής για "να διώξει την κακοδαιμονία" μετά από πολλά σοβαρά τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

"Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται στην αρχαία πεποίθηση ότι τα κακά πνεύματα θα εκδιωχθούν αν πασπαλίσουμε τους δρόμους με ζάχαρη", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Τέσσερις άνθρωποι --μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά-- σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας στη Νόβα Ζαγόρα, μια πόλη 25.000 κατοίκων στην κεντρική Βουλγαρία.

Για να διώξει τη... γρουσουζιά, ο δήμαρχος Νικολάι Γκρόζεφ διέταξε να πασπαλίσουν με ζάχαρη τους κυριότερους δρόμους της περιοχής. Η δημόσια τηλεόραση BNT στο ρεπορτάζ της έδειξε τον ίδιο τον δήμαρχο να ρίχνει ζάχαρη σε έναν δρόμο, μια ενέργεια που τα μέσα ενημέρωσης ερμηνεύουν ως μια προσπάθεια εντυπωσιασμού ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.

Οι προλήψεις, θέμα ταμπού την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος, έχουν επανεμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στη Βουλγαρία, τη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία του δημάρχου πάντως καταδικάστηκε από την ισχυρή Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post