ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/05/2015 10:17 EEST | Updated 30/05/2015 10:29 EEST

Πώς στήθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Αγχίαλο

eurokinissi

Με καλάσνικοφ αυτοκτόνησε ο ληστής Σπύρος Δραβίλας πριν κάνουν έφοδο στο σπίτι της Αγχιάλου οι άντρες της ΕΚΑΜ. Ο Σπύρος Δραβίλας είχε βάλει το όπλο στη θέση κατά ριπάς και στη συνέχεια το έβαλε στο στόμα και πάτησε τη σκανδάλη.

Τέσσερις σφαίρες τον τραυμάτισαν θανάσιμα και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ τον βρήκαν νεκρό δίπλα από καλάσνικοφ και κάλυκες. Η επιλογή της αυτοκτονίας και ο τρόπος με τον οποίο έγινε εγείρει ερωτήματα για τους αστυνομικούς οι οποίοι εξετάζουν το κατά πόσο ο Δραβίλας μπορεί να εμπλεκόταν σε δολοφονίες που έχουν να κάνουν με τον ποινικό χώρο και την τρομοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο Δραβίλας ήταν ένας από τους υπόπτους που εξετάστηκαν για τη συμμετοχή στην εκτέλεση του σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Δομοκού, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να χει προκύψει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο σε βάρος του. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρης Τσακνάκης στο σπίτι της Αγχιάλου συνελήφθησαν ο καταζητούμενος «ληστής με τα μαύρα» Γρηγόρης Τσιρώνης, και ο καταζητούμενος «ληστής του Διστόμου», Σπύρος Χριστοδούλου.

Στο κρησφύγετό τους βρέθηκε μία τζάγκουαρ και δύο ακόμη αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν σε ένοπλες επιθέσεις. Οι δράστες παρακολουθούνταν από τις 30 Απριλίου όταν εντοπίστηκαν από μυστικούς να παρακολουθούν τράπεζα στη Λάρισα την οποία ήθελαν να ληστέψουν. Παρακολουθώντας το Σπύρο Δραβίλα ο οποίος οδηγούσε ένα φορτηγό έφτασαν μέχρι το κρησφύγετό τους στην Αγχίαλο.

Εκεί βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ και τέσσερα πιστόλια τα οποία μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστώσουν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί μετρητά με την αστυνομία να εκτιμά ότι σίγουρα υπάρχουν και άλλα κρησφύγετα των ληστών. Εντύπωση προκάλεσε ότι τα καλάσνικοφ, κατά την έφοδο της αστυνομίας τα είχαν δίπλα τους με γεμάτους τους γεμιστήρες. Αναμένεται η εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους.

Sponsored Post