Προς απόσυρση ο διορισμός Παναρίτη στο ΔΝΤ

Προς απόσυρση ο διορισμός Παναρίτη
Eurokonissi

Συνολικά δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου. Επί τάπητος, πέρα από την πορεία της διαπραγμάτευσης, τέθηκε και το ζήτημα της Έλενας Παναρίτη για τη θέση της εκπροσώπου της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και τη θύελλα αντιδράσεων η οποία έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την επιλογή αυτή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ωρών η απόσυρση του διορισμού της κ. Παναρίτη από τη θέση της εκπροσώπου και αντικατάστασή της.

Άλλωστε, η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να διορίσει την κ. Παναρίτη προκάλεσε ομοβροντία αντιδράσεων τα τελευταία 24ωρα. Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε την Κυριακή όταν ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Κατριβάνου, κατέθεσε πρόταση στον πρωθυπουργό για να ανακληθεί η απόφαση εκφράζοντας κατ' αυτόν τρόπο μαζικά την αντίθεσή τους απέναντι στην κυβερνητική επιλογή πιέζοντας ταυτόχρονα για νέα δεδομένα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Το κείμενο υπογράφεται από 37 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης,Ηρώ Διώτη και η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Την ίδια ώρα, λόγω της υπόθεσης, ήρθαν στο προσκήνιο και τα περί παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη με τον ίδιο να τα χαρακτήριζει «πρόωρα» και ανώτατη κυβερνητική πηγή - όπως έγραψε και την Κυριακή η HuffPost Greece - να επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον υπουργό Οικονομικών».

Δημοφιλή