ΔΙΕΘΝΕΣ
02/06/2015 17:34 EEST | Updated 02/06/2015 17:34 EEST

ΗΠΑ: 13χρονος Ρομπέν των Δασών έκλεψε 25.000 δολάρια από τον παππού του και τα μοίρασε στο σχολείο

ASSOCIATED PRESS
In this May 13, 2015 photo, an integrated group of Cleveland, Miss., public school students ride the bus on their way home following classes. On Monday, May 18, a five-day federal court hearing starts in Jackson and could settle whether Cleveland's two middle schools and two high schools are merged as one each as part of a 49-year-old desegregation lawsuit. (AP Photo/Rogelio V. Solis)

Ένα 13χρονο αγόρι από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αντιμετωπίζει προβλήματα που πιθανότατα δεν είχε φανταστεί, ύστερα από μια μάλλον γενναιόδωρη πράξη.

Ο 13χρονος μαθητής φέρεται να έκλεψε 25.000 δολάρια από τον 83χρονο παππού του και στη συνέχεια να τα μοίρασε στους υπόλοιπους μαθητές στο σχολείο του, με τα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων να καταλήγουν τελικά σε πολλά διαφορετικά χέρια, όχι μόνο μαθητών αλλά και γονέων και κηδεμόνων.

«Εμφανίστηκε στο σχολείο το πρωί», λέει ο αστυνομικός διευθυντής, Patrick Berarducci, που υπεύθυνος για την υπόθεση, «και άρχισε να μοιράζει: αυτά είναι για σένα, αυτά για σένα». Έπειτα, πήγε στο σπίτι ενός φίλου του, έδωσε σε εκείνον και στους παππούδες του με τους οποίους μένει χρήματα και όλοι μαζί πήγαν για ψώνια.

Έναν μήνα αργότερα, όταν τελικά αποκαλύφθηκε η πράξη του και ο μικρός Ρομπέν των Δασών συνελήφθη, η αστυνομία δεν ήταν δυνατόν να ανακτήσει παρά ένα μικρό μέρος των χρημάτων που είχαν κλαπεί - συγκεκριμένα περίπου 7.000 δολάρια.

Τα περισσότερα από τα χρήματα είχαν δαπανηθεί, με τις αστυνομικές αρχές να κατάσχουν επίσης μερικά από τα αντικείμενα, που είχαν αγοραστεί με αυτά τα χρήματα, ενώ περίπου 4.000 δολάρια είχαν διατεθεί για την αγορά δωροεπιταγών.

Πέραν του 13χρονου μαθητή, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή και θα δικαστεί ως ανήλικος, κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 14χρονος φίλος του, για αποδοχή κλεμμένης περιουσίας.

Μάλιστα, εκτός του 14χρονου, κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και άλλοι μαθητές, καθώς η αστυνομία επικεντρώνει την έρευνα της στο να ανακαλύψει κάθε εμπλεκόμενο, με έναν αστυνομικό αξιωματούχο να προτρέπει τους νεαρούς μαθητές να πράξουν όπως πρέπει, ειδάλλως να γνωρίζουν πως «νομικά, η αποδοχή κλεμμένης περιουσίας είναι ίδια με την πράξη από μόνη της»

Sponsoed Post