ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/06/2015 14:35 EEST | Updated 02/06/2015 14:39 EEST

Συνάντηση Τσίπρα με το Προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς: «Κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ευρώπη ενωμένη»

Γραφείο Πρωθυπουργού

Συνάντηση με το Προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος τα μέλη της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μια πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης, πιστεύω όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να μείνει η Ευρώπη ενωμένη, αυτός είναι ο στόχος μας».

«Δεν πιστεύουμε σε μια διαιρεμένη Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος που, ενώ πραγματοποιούμε μια σκληρή διαπραγμάτευση, έχουμε κάνει και πολλές υποχωρήσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο σταθερή κατάσταση για ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει «εξαιρετικά ρεαλιστικές προτάσεις προκειμένου να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος», ενώ δήλωσε αισιόδοξος είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία «που θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ανακάμψει, με ένα τρόπο όμως δικαιότερο». «Πιστεύω λοιπόν πως ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και αυτή είναι η βασική, η αδιαπραγμάτευτη άποψή μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Κάτω από τις συνταγές της λιτότητας οι ευρωπαϊκές αξίες αποτυγχάνουν»

Από την πλευρά της η Gabriele Zimmer, η πρόεδρος του GUE/NGL υπογράμμισε ότι «πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που προχωρά η Ευρώπη».

«Η μάχη που δίνουν ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι εξίσου σημαντική και για άλλα κράτη και για άλλους λαούς εντός της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με έμφαση: «Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, είμαι σίγουρη ότι αυτό θα είναι καταστροφή για ολόκληρη την ΕΕ».

Για την Gabriele Zimmer και την Ευρωομάδα της Αριστεράς είναι ξεκάθαρο, όπως είπε, ότι «κάτω από τις συνταγές της λιτότητας οι ευρωπαϊκές αξίες αποτυγχάνουν». Και συνέχισε: «Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα, τα κοινωνικά, τα οικολογικά δικαιώματα αν αυτές οι πολιτικές συνεχίσουν να εφαρμόζονται στην Ευρώπη και ως εκ τούτου ο αγώνας που δίνετε δεν είναι μόνο δικός σας, θα πρέπει να κάνουμε και εμείς περισσότερα για να κινητοποιήσουμε τους πολίτες στα δικά μας κράτη».

Photo gallery Τσίπρας See Gallery

Sponsored Box