ΔΙΕΘΝΕΣ
03/06/2015 10:18 EEST | Updated 03/06/2015 10:18 EEST

ΝΥΤ: Στο στόχαστρο του FBI ο πραιτηθείς πρόεδρος της FIFA

VALERIANO DI DOMENICO via Getty Images
FIFA President Sepp Blatter looks down during a press conference at the headquarters of the world's football governing body in Zurich on June 2, 2015. Blatter resigned as president of FIFA as a mounting corruption scandal engulfed world football's governing body. The 79-year-old Swiss official, FIFA president for 17 years and only reelected days ago, said a special congress would be called to elect a successor. AFP PHOTO / VALERIANO DI DOMENICO (Photo credit should read VALERIANO DI DOMEN

Τελικά μάλλον τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα για τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ. Λίγες ώρες μετά την παραίτηση βόμβα από τον προεδρικό θώκο της FIFA και ενώ είχε μόλις επανεκλεγεί, δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ τόν εμπλέκουν σε έρευνα του FBI.

Συγκεκριμένα τόσο οι New York Times όσο και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσαν ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα του FBI, η οποία αφορά απευθείας τον Ζεπ Μπλάτερ.

Σύμφωνα με το ABC, ο Σεπ Μπλάτερ βρίσκεται στο μικροσκόπιο του FBI και των αμερικανών εισαγγελέων για πράξεις διαφθοράς και δωροδοκίες που οδήγησαν στις συλλήψεις της 27ης Μαΐου.

"Τη στιγμή που όλος ο κόσμος προσπαθεί να σώσει το τομάρι του υπάρχει σίγουρα κάποιος που αλλάζει πρώτος γνώμη", δήλωσε μία πηγή στο ABC.

Οι New York Times ανέφεραν επίσης πως ο Μπλάτερ "προσπάθησε εδώ και μέρες να πάρει τις αποστάσεις του από το σκάνδαλο", αλλά πως οι αρχές "ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν τη συνεργασία ορισμένων από τους εμπλεκόμενους αξιωματούχους της FIFA που κατηγορούνται" για διαφθορά ώστε να σφίξει ο κλοιός γύρω του.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του FBI αρνήθηκε κάθε σχόλιο, παραπέμποντας στην ανακοίνωση την οποία έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η εισαγγελέας Λορέτα Λιντς σχετικά με την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος 14 εκλεγμένων και εταίρων της FIFA.

"Ίσως να μην είμαστε σε θέση να αναποδογυρίσουμε όλη την οργάνωση, αλλά μπορεί και να μην χρειάζεται", δήλωσε μία άλλη πηγή, αναφερόμενη στις ανακριτικές τεχνικές που ωθούν τους κατηγορουμένους να αποκηρύξουν τους ανωτέρους τους.