ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/06/2015 06:35 EEST | Updated 03/06/2015 07:27 EEST

Το ΔΝΤ συνεδρίασε μυστικά για την Ελλάδα

SAUL LOEB via Getty Images
The logo of the International Monetary Fund (IMF) at the organization's headquarters in Washington, DC, May 16, 2011. The organization's director, Dominique Strauss-Kahn, faced arraignment in New York earlier Monday on allegations of sexual assault. AFP PHOTO / Saul LOEB (Photo credit should read SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

Μία συνεδρίαση η οποία έγινε υπό πλήρη μυστικότητα στο ΔΝΤ αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας έλαβε χώρα χθές Τρίτη στην Ουάσινγκτον.

Μία ημέρα μετά τη συνάντηση της πενταμερούς του Βερολίνου το ΔΣ του ΔΝΤ συνεδρίασε μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών του Ταμείου, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είπε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει.

Να σημειωθεί ότι η κα Λαγκάρντ έφτασε στην Ουάσιγκτον κατευθείαν από το Βερολίνο συνοδευόμενη από τον από τον διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και τον εκπρόσωπο του οργανισμού Τζέρι Ράις.

Συνεδριάζει η ΕΚΤ

Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να αυξήσει την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό και είναι πιθανόν να καλέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί τη νέα πρόταση των πιστωτών της για να έχει πρόσβαση σε νέα οικονομική βοήθεια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη στη Φρανκφούρτη και αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης και να υποστηρίξει έναν σταθερό ρυθμό ποσοτικής χαλάρωσης. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα συζητήσουν λίγο μόνο για την Ελλάδα, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων να γίνει στις Βρυξέλλες.