Απήγαγαν, δολοφόνησαν και εξαφάνισαν το πτώμα μετανάστη – Μετά από πέντε χρόνια εξιχνιάστηκε το έγκλημα

Απήγαγαν, δολοφόνησαν και εξαφάνισαν το πτώμα μετανάστη – Μετά από πέντε χρόνια εξιχνιάστηκε το έγκλημα
Dimitris Panidis/SOOC

Απαγωγή που εξελίχθηκε σε δολοφονία εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής μετά από πέντε χρόνια ερευνών.

Εννιά άτομα είχαν απαγάγει στις 19 Σεπτεμβρίου 2010 έναν 33χρονο από το Μπαγκλαντές από το κέντρο της Αθήνας και τον κρατούσαν όμηρο ζητώντας 10.000 ευρώ από τον αδερφό του και τους φίλους του για να τον ελευθερώσουν.

Όταν οι δράστες κατάλαβαν ότι οι συγγενείς είχαν απευθυνθεί στις διωκτικές Αρχές, σκότωσαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα τους και να εξαφάνισαν το σώμα του. Η δολοφονική τους πρόθεση είχε εκδηλωθεί τηλεφωνικά προς τους συγγενείς του ομήρου.

Οι απαγωγείς ήταν πέντε υπήκοοι Πακιστάν, δύο Μπαγκλαντές και δύο αγνώστων στοιχείων. Στις 29 Μαίου, στις περιοχές του Ασπρόπυργου, της Νέας Μάκρης και του Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν τρεις από τους δράστες, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας υπήκοος Πακιστάν ηλικίας 25 ετών. Οι δράστες αρχικά απαιτούσαν 10.000 ευρώ, απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκοτώσουν. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες κατέβασαν τις απαιτήσεις τους στα 5.000 ευρώ, με την άμεση κατάθεση σε λογαριασμούς συγκεκριμένης εταιρείας μεταφοράς εμβασμάτων.

Στις 29-9-2010, στην τελική τηλεφωνική επικοινωνία, του δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα χρήματα και ότι θα σκοτώσουν τον απαχθέντα, απειλή την οποία και πραγματοποίησαν.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, ληστεία και απόπειρα εκβίασης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, οδηγήθηκαν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

Δημοφιλή