ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/06/2015 13:26 EEST | Updated 03/06/2015 13:26 EEST

Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης

Menelaos Myrillas / SOOC

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 700.000 ευρώ ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, το οποίο κατά πλειοψηφία 3-2, έκανε δεκτή την αίτηση του, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του (80 ετών) και της βεβαρημένης υγείας του.

Ο κ. Μιχαηλίδης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών, για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες», που φέρονται ότι, δόθηκαν για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του και του επέβαλε επιπλέον της εγγύησης, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Για την ίδια υπόθεση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει ποινή 15 ετών στον γιο του κ. Μιχαηλίδη, Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό. Η σύζυγος του Μαρία Σοφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουαντ Αλ Ζαγιάντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι καταδικασθέντες φέρονται ότι, διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών, τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και με βαλίτσες είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.