ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/06/2015 12:53 EEST | Updated 03/06/2015 12:53 EEST

Μέρκελ: Δουλεύουμε για να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στον Ιούνιο

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel, right, and British Prime Minister David Cameron brief the media after meeting at the chancellery in Berlin, Germany, Friday, May 29, 2015. (AP Photo/Markus Schreiber)

Οι διεθνείς δανειστές εργάζονται εντατικά με την Ελλάδα για την επίτευξη συμφωνίας αυτόν τον μήνα, προκειμένου να αποδεσμευθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την αποπληρωμή δανείων, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Όλη η δουλειά που κάνουμε έχει στόχο την εξασφάλιση της ολοκλήρωσης συμφωνίας εντός του συμφωνηθέντος χρονικού πλαίσιο. Εργαζόμαστε εντατικά πάνω σε αυτό» ανέφερε η καγκελάριος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, ερωτηθείσα εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει περισσότερο χρόνο πέραν του τέλους του Ιουνίου για να επιτευχθεί συμφωνία.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό ζήτημα φαίνεται να έχει οδηγήσει σε αντιπαράθεση μεταξύ της καγκελαρίου και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σχετικά με τον τρόπο «επίλυσης» του ελληνικού ζητήματος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η κ. Μέρκελ βάζει σε προτεραιότητα την εξεύρευση συμφωνίας μεταξύ δανειστών και Αθήνας, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις από την πλευρά των θεσμών. Στην αντίπερα όχθη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κρατά πιο σκληρή στάση για την Ελλάδα.