ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/06/2015 06:55 EEST | Updated 03/06/2015 09:40 EEST

Έκτακτη σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της Αριστερής Πλατφόρμας, για να συζητηθεί η συμφωνία

SOOC

Την σύγκληση της ΚΟ προκειμένου να συζητηθεί η τελική συμφωνία με τους δανειστές- η οποία αναμένεται- αποφάσισε ομόφωνα το προεδρείο του οργάνου ενώ όπως δήλωσε σχετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό».

Η πρωτοβουλία ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αριστερή Πλατφόρμα ενώ τις υπογραφές για την έκτακτη σύγκληση συνέλεξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Θανάσης Πετράκος μαζί με άλλους τρεις βουλευτές.

Το κείμενο έφτασε στη γραμματεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό- με τον χαρακτηρισμό μάλιστα «άκρως εμπιστευτικό» - οι βουλευτές αναφέρουν:

«Επειδή Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων είναι επείγουσα ανάγκη να υπάρξει άμεσα σύγκλιση της ΚΟ.

Προτείνουμε την σύγκλιση της ΚΟ την Πέμπτη 4/6/2015 για να ενημερωθούν οι βουλευτές για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να τοποθετηθούν στο σχέδιο της ενδεχόμενης συμφωνίας. Παρακαλούμε όσες και όσοι συμφωνείται με το αίτημα της σύγκλισης να συνυπογράψετε το αίτημα αυτό μέχρι αύριο πρωί» Αρχικά το κείμενο είχε τις υπογραφές βουλευτές: Πετράκος Αθανάσιος, Χατζηλάμπρου Βασίλης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Ουζουνίδου Ευγενία .

Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του κόμματος έχει δεσμευτεί ότι η συμφωνία θα συζητηθεί στην ΚΟ αλλά και στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ενδεχομένως και σε κοινή συνεδρίαση - ενώ την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος που συμμετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.