ΔΙΕΘΝΕΣ
04/06/2015 07:11 EEST | Updated 04/06/2015 07:11 EEST

Νεκρός οδηγός λεωφορείου του φιλο-κουρδικού HDP. Δέχθηκε πυρά λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία

O ένας εκ των δύο προέδρων του ΗDP, Σ.Ντεμιρτάς
ILYAS AKENGIN via Getty Images
O ένας εκ των δύο προέδρων του ΗDP, Σ.Ντεμιρτάς

Επικίνδυνη κλιμάκωση του τεταμένου κλίματος που επικρατεί ούτως ή άλλως στην Τουρκία καθ' όλη την προεκλογική περίοδο, συνιστά η νέα επίθεση κατά του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP που αποτελεί και τον βασικό αντίπαλο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του προέδρου Ερντογάν.

Το βράδυ της Τετάρτης- μόλις τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες- άγνωστοι επιτέθηκαν άνοιξαν πυρ κατά μικρού λεωφορείου που χρησιμοποιείται από το κόμμα, τραυματίζοντας θανάσιμα τον οδηγό.

Οι δράστες οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν, «γάζωσαν» του βαν και στη συνέχεια έστρεψαν τα πυρά τους κατά του οδηγού ο ποίος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 200μ. μπροστά από το όχημα και πάνω στον αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Καρλίοβα, 70 χλμ. νοτιοανατολικά της επαρχίας Μπινγκιόλ στην Αν.Τουρκία.

Όπως αναφέρεται και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα Zaman, δεν είναι η πρώτη φορά που το HDP δέχεται επίθεση κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, με ταυτόχρονες. Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία του κόμματος ενώ μόνο τον Μάιο τραυματίστηκαν συνολικά έξι άτομα.