ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/06/2015 11:30 EEST | Updated 05/06/2015 11:31 EEST

Σουλτς: «Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα»

ASSOCIATED PRESS
European parliament president Martin Schulz waves after he received the International Charlemagne Prize of Aachen (Karlspreis) in Aachen, Germany, Thursday, May 14, 2015. The International prestigious Charlemagne Prize of Aachen is the oldest and best-known prize awarded for work done in the service of European unification. (AP Photo/Martin Meissner)

«Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα» . Δεν είναι δήλωση κάποιου τυχαίου ανθρώπου που δεν επηρεάζει τις καταστάσεις. Είναι η φράση που ξεστόμισε σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή με θέμα ένα ενδεχόμενο Grexit ο πρόεδρος του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Καλεσμένος στην εκπομπήMaybrit Illner στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο κ. Σουλτς δήλωσε: «Θέλω να πω κάτι για την ελληνική κυβέρνηση: Μερικές φορές, Έλληνες όπως ο κ. Βαρουφάκης ή κάποιος άλλος, μου σπάνε τα νεύρα.»

«Έχω δουλέψει με τους υπόλοιπους συνεργάτες για να υπάρξει μια λύση, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Ψάχνουμε τη λύση μια χώρα δέκα εκατομμυρίων που αντιμετωπίσει την πλήρη κατάρρευση», συμπλήρωσε.

Τόνισε παράλληλα, ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία «αυτό θα είναι κρίμα όχι για τον Βαρουφάκη, αλλά για τους λιμενεργάτες. Εμείς έχουμε κάνει περισσότερες παραχωρήσεις από όσες θα περίμενε κανείς».

«Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της», πρόσθεσε.

Ο κ. Σουλτς τάχθηκε πάντως κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας ότι «θα οδηγήσει αυτομάτως σε έξοδο από την ΕΕ». Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι ο δρόμος για συμφωνία είναι ακόμα μακρύς και κοπιαστικός.

Στο πάνελ της εκπομπής βρισκόταν ο Γιώργος Χονδρός, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Sponsored Post