Έρχεται το ιπτάμενο αυτοκίνητο. Τεχνικά χαρακτηριστικά – Πόσο θα κοστίζει

Έρχεται το ιπτάμενο αυτοκίνητο. Τεχνικά χαρακτηριστικά – Πόσο θα κοστίζει

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν το 2017 και οι πρώτες παραδόσεις του ιπτάμενου αυτοκινήτου, του AeroMobile, αναμένονται το 2018. Η τιμή του εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τα 500.000 ευρώ.

Το μοντέλο όπως είναι σήμερα, έχει μήκος έξι μέτρα και χωρά μέσα σε ένα ιδιωτικό γκαράζ, αλλά άνετα να χωρέσει και σε μια θέση πάρκινγκ, όμως όταν ετοιμάζεται για απογείωση η μετατροπή του σε αεροπλάνο με το αυτόματο άνοιγμα των φτερών του είναι ταχύτατη.

Το μοντέλο AeroMobil 3.0 είναι διθέσιο κινείται με βενζίνη η ταχύτητα του στο δρόμο φτάνει τα 99 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να διανύσει 545 μίλια, ενώ η ταχύτητά του όταν πετάει φτάνει τα 124 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να διανύσει απόσταση 434 μιλίων.

Χρειάζεται 112 μέτρα αεροδιαδρόμου ή οποιοδήποτε ανοιχτού χώρου για να απογειωθεί και μόνο 48 μέτρα για την προσγείωσή του.

Η έδρα της εταιρείας είναι στη Σλοβακία και θα απαιτηθεί η άδεια από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες προκειμένου να πετάξει.

Σημειώνεται ότι κατά τη δοκιμαστική πτήση της 8ης Μαΐου ο εφευρέτης του οχήματος έπειτα από τεχνική βλάβη και όταν είχε φτάσει στα 270 μέτρα ύψος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δημιούργημά του και να χρησιμοποιήσει το αλεξίπτωτό του για να σωθεί.

Δημοφιλή