Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Ο δολοφόνος χωρίς ταυτότητα

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Ο δολοφόνος χωρίς ταυτότητα
youtube

Η ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη συγκινεί ακόμα και σήμερα το κοινό, αφού η ταυτότητά του δεν έγινε ποτέ γνωστή και κανείς δεν κατάφερε να τον συλλάβει. Μπορεί η σειρά «Ripper Street», που προβάλλεται στον OTE TV, να προσπαθεί να ρίξει λίγο φως στην υπόθεση, αλλά ακόμα και σήμερα υπάρχουν μόνο σενάρια σχετικά με το ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

Στο Λονδίνο του 1888, τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που την εμφάνισή του έκανε ένας κατά συρροήν δολοφόνος που δρούσε στην περιοχή του Whitechapel. Ο δολοφόνος του Whitechapel, όπως ονομάστηκε αρχικά, είχε ως θύματα γυναίκες, οι οποίες δούλευαν ως πόρνες.

Το πρώτο του θύμα ήταν η Emma Smith, μία πόρνη που βρέθηκε στους δρόμους τους Λονδίνου να κυκλοφορεί με ένα μαχαίρι καρφωμένο πάνω της και κομμένο το αυτί της. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσα ακριβώς ήταν τα θύματα του κατά συρροήν δολοφόνο, οι αρχές είχαν καταλήξει σε 5 περιπτώσεις φόνου (συμπεριλαμβανομένου και της Emma Smith) που ταιριάζουν με την «τεχνική» του.

Οι φόνοι συνέβαιναν πάντοτε σε δημόσιους χώρους αργά τη νύχτα ή τα ξημερώματα. Τα θύματά του είχαν κομμένο λαιμό και ήταν ακρωτηριασμένα, ενώ ο δολοφόνους τους αφαιρούσε, μερικές φορές κάποια από τα όργανά τους, γεγονός που έκανε τις αρχές να πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν γιατρός ή κάποιος με γνώσεις ανατομίας. Οι αστυνομικοί και οι ιατροδικαστές της εποχής ανέφεραν ότι είχαν σοκαριστεί από την βιαιότητα που έδειχνε στα θύματά του.

Οι εφημερίδες της εποχής κάνουν λόγο για την κακή φήμη του δολοφόνου, την βαρβαρότητα των επιθέσεων, αλλά και την αδυναμία της αστυνομίας να τον συλλάβει. Η αστυνομία είχε καταλήξει σε μερικούς βασικούς υπόπτους, ωστόσο δεν έγινε ποτέ μία σύλληψη. Το γεγονός ότι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έμεινε ασύλληπτος άφησε την φαντασία συγγραφέων και σεναριογράφων ελεύθερη και η ιστορία του αποτέλεσε αφορμή για να γραφτούν βιβλία, να γυριστούν ταινίες και σειρές με θέμα τη ζωή του.

Η πιο πρόσφατη θεωρία σχετικά με την ταυτότητά του αναφέρει ότι πρόκειται για έναν Πολωνό μετανάστη με το όνομα Άαρον Κοσμίνσκι, ο οποίος ήταν και ένας από τους βασικούς υπόπτους εκείνη την εποχή, αλλά δεν είχαν βρεθεί αρκετά στοιχεία εναντίον του.

Ο 3ος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς Ripper Street προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 21.00 αποκλειστικά στο OTE CINEMA 1HD.

Δημοφιλή