Το ξέσπασμα της μητέρας της μικρής Ραφαέλας για το μόλις 1,5 χρονών αγγελούδι της

Η μητέρα της μικρής Ραφαέλας ξεσπά: «Θα μου το σκότωναν το παιδί»
Facebook

Το δικό της Γολγοθά βιώνει εδώ και οκτώ μήνες η κ. Αντιγόνη Γάτου. Η μητέρα της μικρής Ραφαέλας η οποία ράγισε κυριολεκτικά καρδιές με τις φωνές ευχαριστίας προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, μόλις τον αντίκρισε μπροστά στην είσοδο του Ιπποκράτειο νοσοκομείου. Εδώ και οκτώ μήνες έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την αγωνία της μάνας για την ζωή του ίδιου της του παιδιού αλλά και ένα γραφειοκρατικό κράτος το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ικανό να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο μικρών παιδιών.

Η ίδια μίλησε στην HuffPost Greece για ότι έχει βιώσει τους τελευταίους μήνες. Για όλα όσα είδε, άκουσε και έζησε με τον πόνο της αγωνίας της μάνας ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

Ο Γολγοθάς της κ. Γάτου ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου του Οκτώβρη. Η ίδια είχε ένα τροχαίο στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά η μόλις εννιά μηνών Ραφαέλα. Το μικρό αγγελούδι υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμάτωμα στο κεφάλι.

Αρχικά διεκομίσθη στο νοσοκομείο των Τρικάλων και από εκεί στο νοσοκομείο της Λάρισας. Η κατάσταση της μικρής Ραφαέλας ήταν τέτοια ώστε υπεβλήθη σε κρανιοεκτομή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί υπεβλήθη σε διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως περιγράφει στην HuffPost Greece η μητέρα της, ενώ νοσηλεύτηκε στην εντατική.

Η λάθος ιατρική γνωμάτευση

Στα τέλη Μαρτίου οι γιατροί έκριναν ότι η μικρή Ραφαέλα πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό, προκειμένου να νοσηλευθεί σε νευρολογική κλινική. Άλλωστε σύμφωνα με την κ. Γάτου, «το χρονικό διάστημα που παρέμεινε στην εντατική ήταν πολύ μεγάλο για ένα παιδί». Εκεί, ακριβώς όμως ξεκίνησαν και τα προβλήματα που λίγο έλειψαν, όπως λέει η ίδια να στοιχίσουν τη ζωή στα παιδί της.

Εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού λάθος η μικρή Ραφαέλα αδυνατούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

«Έγραψαν λάθος ιατρική γνωμάτευση» καταγγέλλει στην HuffPost Greece η μητέρα της και συμπληρώνει: «Δεν είχαν βάλει στην γνωμάτευση την ένδειξη διασυνοριακές παραπομπές». Το αποτέλεσμα ήταν η μικρή Ραφαέλα να μην μπορεί να ταξιδέψει, και όπως καταγγέλλει η μητέρα της «κανείς δεν έπαιρνε την ευθύνη».

Εκεί επενέβη για πρώτη φορά ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και απέστειλε στρατιωτικό γιατρό προκειμένου να ρυθμίσει το θέμα, ενώ ανέλαβε να καλύψει και τα έξοδα της μετακίνησης του αεροσκάφους.

Στη συνέχεια υπήρξε πρόβλημα, όπως καταγγέλλει η μητέρα της και με το αεροσκάφος που θα μετέφερε τη μικρή Ραφαέλα. Το στρατιωτικό αεροσκάφος που θα τη μετέφερε, αφενός δεν ήταν κατάλληλο για να ταξιδέψει η μικρή και αφετέρου κανείς δεν έπαιρνε την ευθύνη να δώσει την έγκρισή του για το ταξίδι.

«Θα μου το σκότωνα το παιδί. Το αεροσκάφος δεν είχε αποσυμπίεση και το παιδί μου θα ταξίδευε έχοντας υποστεί την κρανιοεκτομή» καταγγέλλει στην HuffPost Greece.

Η κινητοποίηση της ομογένειας

Η όλη κινητοποίηση της μάνας, εκτός από την ευαισθητοποίηση του κ. Κουρουμπλή είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί και η ελληνική ομογένεια στη Γερμανία. Το αποτέλεσμα ήταν να αποφασιστεί η αποστολή ειδικού αεροσκάφους για τη μικρή Γαβριέλα, ενώ συγκεντρώθηκαν και χρήματα.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και του ευχαριστώ όλους προσωπικά», αναφέρει η κα Γάτου και συμπληρώνει: «Μέχρι και φυλακισμένος από τα Τρίκαλα έστειλε χρήματα».

Ο υπουργός Υγείας ήταν και αυτός που παρενέβη ακόμη μια φορά προκειμένου το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο να κινητοποιηθεί και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά της μικρής Ραφαέλας στη Γερμανία.

«Εάν δεν ήταν ο κ. Κουρουμπλής τίποτα δεν θα ‘χε γίνει», σημειώνει με πόνο ψυχής στην HuffPost Greece, η κ. Γάτου.

Η ίδια πλέον το μόνο που θέλει είναι να γίνει καλά η μικρή Ραφαέλα και εύχεται μέσα από την καρδιά της κανείς γονιός να μην περάσει ότι πέρασε και η ίδια.

«Υγεία εύχομαι σε όλο τον κόσμο, κανείς γονέας να μην περάσει ότι πέρασα εγώ», αναφέρει.

Δημοφιλή