ΜΙΤΟS: Τα μαγιό με την ελληνική υπογραφή που φόρεσαν η Ναόμι Κάμπελ και η Κιάρα Φεράνι

ΜΙΤΟS: Τα μαγιό με την ελληνική υπογραφή που φόρεσαν η Ναόμι Κάμπελ και η Κιάρα Φεράνι
Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Η Ιωάννα Τσερέπα και η Audrey Zucker, οι γυναίκες που κρύβονται πίσω από τα μαγιό ΜΙΤΟS, αγαπούν τη μόδα και τη δημιουργία. Θέλοντας να δώσουν μία νέα πνοή στα μαγιό της αγοράς, αποφάσισαν να ενώσουν το ελληνικό στοιχείο με την παριζιάνικη αισθητική και να κυκλοφορήσουν τη δική τους σειρά με μαγιό. Σήμερα τα μαγιό τους είναι γνωστά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και τα έχουν τιμήσει άνθρωποι της μόδας όπως η Ναόμι Κάμπελ και η Κιάρα Φεράνι.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον κομμάτι των μαγιό;

Σήμερα με τη συνεχή αύξηση μαζικών εμπορικών brand, το μαγιό έχει γίνει εμπορικό αγαθό με αποτέλεσμα οι περισσότερες γυναίκες να αγοράζουν μαγιό ως αναλώσιμα προϊόντα χωρίς απολύτως καμία συναισθηματική δέσμευση. Πιστεύουμε ότι από την αγορά λείπει το 'it' swimwear, δηλαδή αυτό το πολύ ιδιαίτερο μαγιό που μπορεί μια γυναίκα να ερωτευτεί και να αγαπήσει, όπως ακριβώς θα έκανε και με μια τσάντα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια μάρκα που θα μπορεί να αποτελεί δήλωση για τη γυναίκα που τη φοράει. Επιλέξαμε να σχεδιάσουμε μαγιό, επειδή πρόκειται για ένα πολύ προσωπικό προϊόν μόδας που αποκαλύπτει τη γνήσια θηλυκότητα των γυναικών, την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία τους, γιατί σε αντίθεση με το εσώρουχό, το μαγιό δεν είναι μόνο για εκείνες που το φορούν ή τον αγαπημένο τους.

Και τα μαγιό ΜΙΤΟS πώς προέκυψαν;

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τα μαγιό MITOS για να δώσουμε μια απάντηση στην έλλειψη touché και συναισθήματος που διακρίνουν τα μαγιό στη σημερινή αγορά. Θέλουμε κάθε μαγιό MITOS να αποτελεί ένα πραγματικό κομμάτι τέχνης και να μεταφέρει την έμπνευσή του, ενώ παράλληλα να προκαλεί τις αισθήσεις. Ο στόχος μας με τα MITOS είναι η δημιουργία μιας μάρκας που αντανακλά πάθος και ενέργεια. Για εμάς τα μαγιό πρέπει να απηχούν αυτά τα συναισθήματα, καθώς και μια ιστορία και μέσω αυτών να μεταφέρονται αρχαίες αλήθειες ή γνώση. Έτσι, δημιουργήσαμε τα MITOS, ένα πολύ δημιουργικό και πολυτελές brand εμπνευσμένο από την παράδοση, τον πολιτισμό και τη μυθολογία. Η επιλογή να χρησιμοποιούμε το κέντημα ως μέθοδο παραγωγής είναι η ακριβής απάντηση στη φιλοσοφία μας, η οποία είναι ένας συνδυασμός των αισθήσεων και των ιστοριών. Μέσα από τις συλλογές μας μπορεί κανείς να ακολουθήσει το νήμα μας και έτσι να βρίσκεται κάθε φορά μπροστά σε μια νέα ανακάλυψη, έκπληξη και αποπλάνηση, αυτή είναι η δική μας πρόκληση.

Από τι υλικά είναι φτιαγμένα τα μαγιό σας;

Ένα luxury brand οφείλει να χρησιμοποιεί τα καλύτερης ποιότητας υλικά. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο τα MITOS είναι μοναδικά είναι η αίσθηση πάνω στο δέρμα όταν τα φοράς. Άριστης ποιότητας Lycra, τούλι τόσο απαλό, που το λέμε butter-soft, και ανεξίτηλα νήματα για το κέντημα.

Γιατί επιλέξατε το όνομα ΜΙΤΟS;

Ο μύθος της Αριάδνης ενσαρκώνει απόλυτα τόσο τη δυναμική θηλυκότητα μέσα από την ευφυΐα και την ομορφιά αυτής της μυθικής πριγκίπισσας, αλλά και τη δύναμη της παράδοσης και του πολιτισμού μέσα από τη χρήση του. Ο μίτος της Αριάδνης ξετυλίγεται στον λαβύρινθο και φέρνει πίσω σε εκείνη τον Θησέα. Η κατάκτηση και η σωτηρία του αγαπημένου της προσώπου γίνεται μέσα από ένα δυνατό κομμάτι νήματος που χρησιμοποιείται έξυπνα. Η δύναμη της λέξης αυτής είναι για εμάς μοναδική μιας και με το που αναφέρεται είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό τον θρύλο. Μας εκφράζει απόλυτα.

Τι σημαίνει για εσάς ελληνικό καλοκαίρι;

Είναι η παράδοση και οι μύθοι που συναντάμε σε κάθε νησί, όπως ακριβώς στο brand MITOS. Είναι το ταξίδι από νησί σε νησί και κρυμμένες παραλίες. Είναι σχήματα πάνω στα νησιώτικα σπίτια και παραδοσιακά σχέδια σε υφάσματα που βλέπουμε στη διακόσμησή τους. Είναι η γεωμετρία και η αρχιτεκτονική κάτω από αυτό το μαγικό μεσογειακό φως που αλλάζει διαρκώς τις αποχρώσεις, τα σχήματα και την οπτική μας.

Ποια είναι τα επιχειρηματικά σας όνειρα για το μέλλον;

Θέλουμε το MITOS να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό international brand που δεν θα σταματήσει να εκπλήσσει με την ευρηματικότητα του. Επιδιώκουμε κάθε συλλογή να έχει στοιχεία μη αναμενόμενα. Έτσι, όσοι αγαπούν το brand θα περιμένουν την επόμενη σεζόν με ανυπομονησία και όσοι μας συναντούν για πρώτη φορά στόχος είναι να εντυπωσιάζονται.

Που μπορεί να βρει κανείς τα μαγιό σας;

Στην Ελλάδα σε επιλεγμένες μπουτίκ με έμφαση στα νησιά και τα luxury resorts όπως το Amanzoe, αλλά και στο εξωτερικό, σε καταστήματα, όπως η Elodie K στο Los Angeles και το Midnight Express στην Κωνσταντινούπολη. Και φυσικά στο eshop μας.