Αύξηση του τζίρου των ταξιδιωτικών πρακτορείων δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ

Αυξήθηκε κατά 23% ο τζίρος των ταξιδιωτικών πρακτορειών
eurokinissi

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον τομέα των μεταφορών για το α΄ τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τον κύκλο εργασιών ο τζίρος των ταξιδιωτικών πρακτορείων, των γραφείων οργανωµένων ταξιδιών και των υπηρεσιών κρατήσεων σημείωσε μεγάλη αύξηση κατά 23%.

Μεικτή εικόνα επικράτησε στους άλλους κλάδους και ειδικότερα:

• Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις χερσαίες µεταφορές και µεταφορές µέσω αγωγών, παρουσίασε µείωση 3,9% το α΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριµήνου 2014, έναντι µείωσης 2,3% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

• Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις πλωτές µεταφορές, παρουσίασε µείωση 5,2% έναντι µείωσης 18,8% που σηµειώθηκε πέρυσι.

• Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις αεροπορικές µεταφορές, παρουσίασε αύξηση 3,1% έναντι αύξησης 0,5% που σηµειώθηκε πέρυσι.

• Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην αποθήκευση και στις υποστηρικτικές προς τη µεταφορά δραστηριότητες, παρουσίασε αύξηση 9,6% έναντι αύξησης 6% που σημειώθηκε το 2014 προς το 2013.

• Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωµένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες, παρουσίασε αύξηση 23% έναντι αύξησης 11,3% που σηµειώθηκε το 2014 προς το 2013.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή