Το δημοσιονομικό κενό στη συνάντηση Παππά - Τσακαλώτου με Μοσκοβισί

Το δημοσιονομικό κενό στη συνάντηση Παππά - Τσακαλώτου με Μοσκοβισί
Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Ο τρόπος σύγκλισης στο δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του 2016 βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση της διαδικασίας διαβούλευσης και ειδικότερα ο τρόπος σύγκλισης στο δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του 2016.

Η εκπρόσωπος του Γάλλου Επιτρόπου, Ανίκα Μπράιτχαρτ, από την πλευρά της, σημειώνοντας ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς σημείωσε ότι «σε αυτό το στάδιο των διαβουλεύσεων, όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών είναι χρήσιμες». Τονίζει, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας, χωρίς τη συγκατάθεση και των τριών θεσμών. «Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωζώνης, στις 20 Φεβρουαρίου», αναφέρει η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Στην Αθήνα ο Αυστριακός καγκελάριος στις 16 Ιουνίου

Ο Αυστριακός καγκελάριος επανέλαβε στον κ. Τσίπρα την ανάγκη να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση της χρηματοδότης για την Ελλάδα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον αυστριακό καγκελάριο για τις πρόσφατες δηλώσεις του και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα. Η επίσκεψη του Αυστριακού Καγκελάριου θα γίνει στις 16 Ιουνίου.

Δημοφιλή